13-åring blev förlamad av energidryck

NYHETER

Köpte varje dag – i kiosken bredvid skolan

1 av 3

Varje dag köpte Caitlin Fraser, 13, energidryck i en kiosk nära skolan. En dag tappade hon plötsligt känseln i halva ansiktet och fick föras till sjukhus.

– De säger att jag kan få en hjärtattack om jag dricker det igen, säger hon till Mirror.

13-åriga Caitlin Fraser från skotska North Lanarkshire har på Facebook varnat sina vänner och bekanta för att dricka energidryck.

Hon bestämde sig för att skriva inlägget efter att hon själv hamnat på sjukhus av just den anledningen. En dag i skolan tappade hon känseln i ansiktets högra sida, en tillfällig förlamning som sedan spred sig till andra delar av kroppen, enligt Mirror.

”Kan få en hjärtattack”

Lärare ringde ambulans och på sjukhuset konstaterade läkarna att Caitlin hade alldeles för höga halter av koffein i kroppen. Källan till detta var att hon dagligen köpte energidrycken ”Emerge” i en kiosk nära skolan.

– De säger att jag kan få en hjärtattack om jag dricker det igen. Jag vill uppmärksamma människor på vad som hände med mig. Det är ovanligt, men det kan hända, säger Caitlin till Mirror.

Vill se 18-årsgräns

Hennes mamma Laura vill gärna se en åldersgräns på dryckerna, något som finns i bland annat Sverige. Hon tycker inte att de som säljer dryckerna är tillräckligt bra på att upplysa sina kunder om att det faktiskt kan vara farligt för vissa att dricka.

– De bär inte hela ansvaret men de här dryckerna är inte för barn. Hundratals elever på Caitlins skola köper de regelbundet, och de marknadsförs som färgstarka och fulla ev energi, säger mamman till Mirror.

Caitlin kommer att återhämta sig, men har bestämt att hon aldrig ska dricka energidryck igen.

ARTIKELN HANDLAR OM