Nygifta Adelfa, 82, avled

NYHETER

24-årige Reinaldo änkling blott en månad efter bröllopet

Lyckan blev kortvarig för nygifta Adelfa Volpes, 82, och Reinaldo Waveqche, 24.

Adelfe avled bara några dagar efter parets bröllopsresa.

– Jag kan inte vänja mig vid tanken på att jag har förlorat henne, säger en ledsen Reinaldo till nyhetsbyrån EFE.

Det argentinska parets vigsel för en månad sedan blev en världsnyhet. Med en åldersskillnad på 58 år drog Adelfa och Reinaldo blickarna åt sig. Men parets lycka blev kortvarig. För några dagar sedan, nyss hemkommen från bröllopsresan, avled Adelfa av en hjärnblödning i hembyn Santa Fe.

Bröstsmärtor

Läkaren Marcelo Engler berättar att Adelfa togs in på sjukhus med smärtor i bröstet. Till en början betraktades hennes tillstånd som stabilt, och hon flyttades till en annan avdelning, skriver dagbladet.no.

– Det gick bra, och hon började repa sig. Vi hade planerat att skriva ut henne på fredag (förra veckan), men på morgonen samma dag fick hon en massiv hjärnblödning, säger Engler.

Läkaren tror att stressen kring paret bidrog till Adelfas död:

– Hon var isolerad från media under flera dagar. Men så fick hon tillgång till tv och såg några program där hon kritiserades på ett respektlöst sätt. Det kan ha påverkat.

I samband med bröllopsresan i Rio de Janeiro, Brasilien, medverkade paret i flera tv-shower. Uppståndelsen kan ha blivit för mycket för Adelfa.

Blott 15 år

Reinaldo och Adelfa var förlovade i flera år innan de bytte ringar 28 september. Kärleksrelationen ska ha inletts när Reinaldo var blott 15 år gammal. Reinaldo flyttade då in hos sin livskamrat sedan hans mor avlidit.