Demonstranter stormade socialen

NYHETER

Ett 30-tal personer trängde vid halvtvåtiden in i väntrummet på socialkontoret i Landskrona och bankade på dörrarna som leder in till kontorslokalerna. Ungefär samtidigt gick ett brandlarm varvid personalen tvingades utrymma huset.

Det stod inte omedelbart helt klart vad personerna ville.

Men händelsen följde på flera dagars demonstrationer bland föräldrar som är missnöjda med ett par omhändertaganden och utplacering av två barn i ett fosterhem.

Slog sönder inredningen

Ett 30-tal demostranter trängde sig in i väntrummet på socialkontoret och slog, enligt hd.se, sönder inredningen och försökte sedan sparka in dörren till socialkontoret. De utlöste även ett brandlarm, så personalen tvingades lämna lokalen.

När två polispatruller nådde fram lugnade situationen ned sig betydligt. Demonstranternas taleskvinna uppges ha omhändertagits av polisen sedan hon vägrat uppge sitt personnummer Personal från räddningstjänsten kontrollerade lokalerna även om ingen hade iakttagit någon brand.

Slagen i fosterhemmet

Föräldramissnöjet mot socialtjänsten började då en mamma kallades till socialkontoret och fick besked om att hennes omhändertagna sexåriga dotter hade blivit slagen i det fosterhem där hon hade placerats.

Flickan har nu omplacerats till ett annat hem. Hennes ett år yngre bror ska också få ett nytt fosterhem, enligt uppgift till Helsingborgs Dagblads nätupplaga.

TT, Aftonbladet.se