"Fildelning är här för att stanna"

– Förslaget om att internetleverantörer ska kunna stänga av sina abonnenter sågas av svenska bloggare

– Regeringen har inte koll på vad som händer på internet och ungas attityd till fildelning, säger bloggaren från Skövde Johanna Nylander.

Johanna Nylander, bloggare och student

Förslaget framställt av hovrättslagman Cecilia Renfors går ut på att internetleverantörerna ska ha en skyldighet att säga upp kunders internetabonnemang om de använder sin uppkoppling till att ladda ner upphovsrättsmaterial.

Johanna är en av de svenska bloggare som rasar mot detta förslag. Hon tycker att det är ett absurt försök från regeringens sida att stoppa de olaga fildelningarna.

– Regeringen har inte koll på vad som händer på internet och ungas attityd till fildelning. Fler användare kommer att kryptera sina filer och fildela mer för att tydliggöra att detta förslag inte fungerar, säger hon till Läsarbladet.

"Släng ut förslaget i papperskorgen"

Hon tycker att det är fel att lägga ansvar på företagen istället på användaren.

– Det vore ju lika fel att lägga ansvar på till exempel Posten för alla brev folk skickar. Det blir svårt att kunna kontrollera alla användare.

Hon menar att vi får mer övervakning över folkets internetvanor och det är inte okej.

I sin blogg skriver Johanna: om Ask vill värna det minsta om rättstaten, så slänger hon utredningen från Renfors i papperskorgen. Gärna efter att ha kört den genom en dokumentförstörare.

– Internetoperatörerna kan inte ansvara för vad deras användare gör ute på internet. Förslaget är en förlorad kamp, säger hon.