Popcorn och bio med flickvännen

NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll? André Pops, 34, programledare SVT Sport:

Foto: André Pops är SVT:s studioankare under friidrotts-VM i Osaka. Uppladdningen lade han på Söderkrogen Lo Scudetto.

Jag ringer mina föräldrar, som självklart är snälla och åker från Eskilstuna för att sitta barnvakt till Theo. De ställer alltid upp, så de får en symbolisk hundralapp i bensinpengar. Som pappa och mamma till en ettåring så har vi märkt att det är många saker vi tidigare tagit för givet som numera framstår som rena lyxen. Jag och min flickvän Malin börjar med att vandra till Hermans trädgårdscafé för att njuta av utsikten och ta en liten fika. Promenaden fortsätter till en biograf, där vi ser en spontant utvald film. Bio utan popcorn eller godis är ju som en fotbollsmatch inför tomma läktare så där lägger vi några kronor.

Vi traskar ut ur biomörkret bort till Lo Scudetto som det var alldeles för länge sen vi besökte. En liten, mysig restaurang med fantastiskt god italiensk mat och här hade jag ju hoppats att vi haft lite mer pengar att spendera. Eftersom springnota inte är något smart val så får vi dela på en oxfilécarpaccio till varsitt glas rödvin.

Pastarätterna tvingas vi nog bara sitta och dregla över i menyn eftersom vi inte på

några villkor kan hoppa över efterrätten.

Till sist tar vi oss in mot stan till något skönt uteställe, det blir det där vårt ”dansgäng” håller till den här kvällen. Eftersom kompisarna har bra kontakter så kommer vi in gratis och kan därför spendera vår sista hundring på en god drink att svalka oss med efter allt dansande.

Med värkande dansfötter knallar vi hemåt och önskar att pengarna hade räckt till en taxi. Men sådant glömmer vi snabbt under en mysig sensommarpromenad tillsammans hemåt för att ge lille Theo en godnattpuss.

Sofia Larsson

Aftonbladet

Så spenderar André Pops sin utekväll

Här spenderar André Pops sin tusenlapp