”Det är sorgligt”

NYHETER

”Kexan” tror inte att de skyldiga kommer från området

Kenneth ”Kexan” Eriksson bor precis bredvid allaktivitetshuset som brändes ned natten till måndag. Han tror att det var folk utifrån som ligger bakom.

Foto: Engagerad ”Kexan” tycker det som hänt drabbar alla som bor i Lövgärdet.

Kenneth ”Kexan” Eriksson är en profil i Lövgärdet. Genom sitt jobb som lärare på Angeredsgymnasiet känner han traktens ungdomar. I söndags natt satt han uppe med balkongdörren öppen i den varma natten. Plötsligt hörde han något som lät som ett åskväder som rullade in.

- Det var mycket aggresivt. Jag hörde smällar, det lät som stenbumlingar som kastades och rutor som gick i kras, säger han.

Han tvekade att gå ut på balkongen men hörde en granne ropa till bråkmakarna att han skulle ringa polisen. De svarade någonting i stil med att de som bodde i Lövgärdet ”kunde dra åt helvete”. Kenneth Eriksson har en känslan att de som utförde bränderna inte är från området.

- Det kändes som om det var en attack mot vårt område, eller att de var ute efter någon person i Lövgärdet.

Kenneth Eriksson drar paralleler till det som skedde vid Backaplan för nio år sedan. Då dog 64 ungdomar i en anlagd brand på ett disco.

- Då fanns det ett hämndmotiv bakom. Jag tycker det rimmar med det som hände här i helgen då några försökte elda upp en lägenhet i ett radhus efter att de blivit nekade till att komma in på en fest.

- Det är prestigefyllda idioter, säger han bedrövad.

Kenneth Eriksson tycker det hela är så onödigt. Nu hamnar Angered i medierna. Som vanligt när det gäller stadsdelen handlar det om negativa saker.

- Det händer ju så himla mycket bra här. Vi har ett rikt kulturliv med bra musiker. Det är en fridfull stadsdel och de fina människorna är så bra.

Kenneth Eriksson tycker att politikerna agerar irrationellt.

- Historien upprepar sig. Är det dåligt här i området satsar politikerna och då blir det bättre ett tag. Sen när allt funkar och det är lugnt tänker de att nu måste vi spara in här, och då blir det sämre iegn. Då får man panik och bestämmer sig för att satsa. Så har det varit sedan 1970-talet. Satsa på ungdomarna så slipper vi sånt här.

När skolan drar igång igen kommer Kenneth Eriksson prata om det inträffade med sina eleverna. han tror att många har behov av att ventilera det som hänt. När snacket går mellan grannarna är man överens.

- Det är sorgligt. Folk säger att de är idioter som förstör för alla andra.