Fler kvinnor anmäler plastikkirurg i Malmö

NYHETER

”Vi är redan uppe i sju totalt”

Den plastikkirurg i Malmö som misstänks för våldtäkt på en patient kan begäras häktad för ny brottslighet.

Två anmälningar om sexuella övergrepp har kommit in och fler väntas.

Foto: Plastikkirurgen misstänks för våldtäkt och sexuellt utnyttjande.

Kammaråklagare Bo Albrektsson säger till TT att han ska fundera över helgen hur han ska göra med de nya anmälningarna. Ytterligare två kvinnor har anmält plastikkirurgen för sexuella övergrepp och en anmälan väntas under fredagen och möjligtvis någon på måndag, uppger Albrektsson.

– Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det här ännu. Men möjligtvis begär jag honom häktad för ny brottslighet om de uppgifter jag får går att utreda, säger kammaråklagaren till TT.

”Vi är redan uppe i sju totalt”

Flera kvinnor, både personal på kliniken och andra patienter, har hört av sig till utredarna. Men alla har inte valt att anmäla läkaren, uppger skånska medier. Kvinnorna har varit i kontakt med advokat Max Fredriksson i Malmö.

– Vi är redan uppe i sju totalt. Den här utredningen kan få betydligt större omfattning än man tidigare trott, säger han till Sydsvenskan.

För plastikkirurgens advokat är uppgifterna nya.

– Vi känner inte till det här och jag kan inte kommentera den pågående förundersökningen, säger Mikael Nilsson till TT.

DNA knyter den misstänkte till brottet

Plastikkirurgen häktades i slutet av juni, misstänkt för att ha våldtagit en patient i 25-årsåldern när hon var under narkos.

Enligt kammaråklagare Bo Albrektsson finns DNA-spår som knyter den misstänkte till brottet.

Läkaren är även lex Maria-anmäld av sin arbetsplats eftersom han åsidosatte sin patients säkerhet när han använde narkosmedlet, som kan orsaka andningssvårigheter, utan assistans från medicinsk personal och utan att journalföra det.

Tidigare artiklar

Marlene Lövgren/TT