Nekades krogbesök

NYHETER

Vakten på Strömpis sa att Sam Rembos pass var falskt

Sam Rembo skulle gå på krogen blev det plötsligt stopp i dörren.

– Vakten sa att mitt pass var falskt trots att polisen sa att det var äkta, säger han.

Nu har han anmält Strömpis Krog i Örebro för etnisk diskriminering.

Foto: Nekades Sam och hans vänner gick till ett annat uteställe efter händelsen på Stömpis. – Jag kände mig attackerad för ingenting, säger han.

Det skulle bli en rolig utekväll med kompisarna. Det slutade med en anmälan till diskrimineringsombudsmannen. Sam Rembo och hans vänner köade för att besöka Strömpis Krog, men när de skulle gå in så stoppades de av vakten i dörren.

– Han sa att mitt pass var falskt. Jag vet inte hur han såg det och fick ingen vettig förklaring till det heller, säger Sam Rembo.

Ringde polisen

När Sam och hans sällskap ifrågasatte vaktens beslut så meddelade han att han skulle ringa efter polisen, uppger Sam Rembo.

– De kom dit och bekräftade att mitt pass var riktigt, men vakten ville ändå inte släppa in varken mig eller mina vänner, säger Sam Rembo.

Skrev anmälan

Gruppen beslöt sig då att gå till en annan krog för att fortsätta sin kväll, men händelsen på Strömpis hängde kvar.

– Jag kunde inte släppa det, så när jag kom hem så skrev jag en anmälan. Jag tror att jag blev diskriminerad på grund av min hudfärg och det är en kränkande känsla. Jag har aldrig ställt till bråk där och det kändes som om han missbrukade sin makt som krogvakt, säger Sam Rembo.

Nattklubbschefen på Strömpis Krog har inte gått att nå för en kommentar på måndagskvällen.