Kolonistuga var knarkcentral

NYHETER

”Tvättkvinna” åtalas på nytt

Foto: Här på Ärtholmens koloniområde misstänks den 46-åriga kvinnan ha framställt cannabisextrakt tillsammans med sin make och ytterligare två män. De misstänks också för att ha sålt amfetamin.

Den 46-åriga kvinnan som i onsdags åtalades för hot efter ett tvättstugebråk, åtalades i går för ytterligare brott.

Tillsammans med tre män är hon misstänkt för omfattande narkotikabrott.

Som Punkt SE skrev i går ska Malmökvinnan ställas inför rätta för att ha hotat en kvinna vars tvättid hon stulit.

I förhör har flera grannar berättat att hon ofta stal deras tvättider och hamnade i bråk.

Men hotet i tvättstugan är bara ett av flera brott 46-åringen misstänks för. I går åtalades hon, hennes man, hennes svåger och ytterligare en man för flera fall av narkotikabrott.

Omfattande åtal

– Även om mängderna var för sig inte är så stora så är det ett omfattande åtal som bygger på ett stort utredningsmaterial, säger kammaråklagare Lars Morand som åtalat kvinnan för både tvättstugegrälet och narkotikabrotten.

Kvinnan och hennes make åtalas bland annat för att ha framställt cannabisextrakt i sin kolonistuga på Ärtholmens koloniområde, sålt amfetamin och innehaft narkotika för eget bruk.

– Troligtvis har de kommit över industrihampa och tagit med till kolonilotten. Där har de använt sig av lösningsmedel för att få fram det verksamma ämnet i hampan.

Paret har suttit häktade sedan den 2 december. En 43-årig man som är bekant till paret åtalas bland annat för att han haft tretton kilo cannabis i sin bostad, i syfte att sälja den.

Rättegången mot de fyra inleds på onsdag eftermiddag i Malmö tingsrätt.

Både narkotikabrotten och tvättstugehoten kommer att behandlas under rättegången.

Kajsa Sigvardsson (.se)