Snöbollskastare skickas hem

NYHETER

Skola tar i med hårdhandskarna för att stoppa snöbollskrig

omstridd rastsyssla Snöbollskastningen på Madesjöskolan har väckt ont blod. Nu skickas elever som kastar hem. På bilden roar sig några brittiska elever i snön.

KALMAR

Inget snöbollskrig på skolgården.

Rektorn och lärarna på Madesjöskolan i Nybro tar till hårdhandskarna för att stoppa elevernas snöbollskastande.

De som kastar snöboll får helt enkelt gå hem.

– Vi har haft snöbollskaos här i dag. De kastar, fast vi säger till, säger biträdande studierektorn Walt Murphy.

Tidigare har snöbollskastare straffats med att de har fått plugga i 40 minuter under en av sina håltimmar. Numera blir det hemgång – i hopp om att det ska ses som ett straff.

När eleverna kramar blötsnön blir det lätt mer is än snöbollar. Kastas den mot en fönsterruta går rutan sönder och träffar den en människa kan det bli personskador.

Fick isboll i ögat

Olyckan har redan varit framme på Madesjöskolan. Under torsdagen skickades en flicka hem sedan hon fått en isboll i ögat.

Dessbättre kommer hon inte att få några bestående men men det gjorde rejält ont och ögat blev rött, rapporterar Barometern.

Den dagen vågade en del flickor inte gå över skolgården på grund av snöbollskriget.

Skolans lärare ringde på torsdagskvällen hem till elevernas föräldrar för att förklara situationen.

– Det är som om barnen blivit tokiga av all den här snön. De kan bara inte låta bli, säger Walt Murphy till tidningen Barometern.

En försäkringsfråga

Utöver förbudet mot snöbollskastning är det även totalförbud mot alla former av snökastning och mulning.

Walt Murphy betraktar snöbollsförbudet som en arbetsmiljöfråga och på skolans hemsida har man publicerat ett meddelande om förbudet mot snöbollskastning:

”Förutom risk för personskador vid ovan nämnda aktiviteter, föreligger risk för skador på byggnader och annan utrustning. Skolans försäkringar täcker inte utgifter för sådana skador, varför elev som åsamkat skada själv blir ersättningsskyldig”.

TT , Susanna Vidlund