Fördel Häcken

NYHETER

...men derbyt mot Örgryte avgör vilka som spelar i kvalet

Häcken, Örgryte och Öster spelade för sin överlevnad igår.

Men vi fick inga riktiga svar. Bottenträsket är fortfarande vidöppet.

Foto: Häcken och Öster delade på poängen i Växjö. Häcken har nu fyra poäng upp till säker mark.

Fortfarande känns Häcken vassast. I och med gårdagens poäng har Hisingslaget ett minigap, två poäng, till Öis och Öster.

Tre matcher under Reine Almqvists ledning har gett fem poäng.

Och en pånyttfödd Teddy Lucic. Mot Öster spelade han åter mittfältare, inblandad i det mesta.

Det var Teddy som satte straffen till 1–0. Det var Teddy som hade den vassaste chansen i övrigt, en volley från nära håll.

Tvärtemot de flesta har han tagit ett steg upp i banan i slutet av karriären – och gör det lysande.

Lysande kan man verkligen inte säga om Örgryte.

Sällskapet åkte till Gävle utan anfallarna Ailton (avstängd) och Boyd Mwila (skadad), men värre var att man också verkade ha lämnat backarna hemma. Under första halvlek var Öisförsvaret enormt oorganiserat. Gefle spelade sig enkelt igenom och satte två snygga mål på en minut. Sen var matchen avgjord, då Öis helt saknar udd framåt och blev mållöst för fjärde matchen i rad.

Öis har sämst utgångsläge i kvaldramatiken. Även med Ailton och Mwila tillbaka är det för trubbigt framåt. Ingen av dem är notoriska målskyttar, och Ailton verkar stundtals mentalt redan ha löst biljett över Öresundsbron.

Mot Häcken var Östers speedkula Teafore Bennet inspirerad, och kan han fortsätta så är smålänningarna bättre rustade än sina blåröda Göteborgskollegor.

Samtliga lag har en tuff avslutning. Alla tre möter Djurgården, Öis har Helsingborg borta, Häcken har dem hemma. Nyckelmatch blir derbyt Öis–Häcken. Där avgörs definitivt vem som får kvala.

Tips?

Häcken grejar det.

”Jag har haft flyt”

Teddy Lucic målskytt igen.

Erik Gustafsson