Attentat mot AIK

avSara Haldert, David Tanentsapf

Publicerad:
Uppdaterad:

Huliganer misstänks för attack mot argentinska stjärnor

Foto: Foto: Hasse Rosenthal
Trappuppgången hade klottrats ner med orden ”Obola, son till en hora”.

AIK:s argentinska stjärnor har utsatts för en misstänkt huliganattack inför kvällens allsvenska derby mot Djurgården. En rökfackla kastades i går kväll in

i spelarnas hus i Solna.

Strax efter klockan 21 i går kväll larmades polis och räddningstjänst om en misstänkt brand i en fastighet i Solna.

– Först trodde man att det rörde sig om en källarbrand, men det rörde sig om en rökfackla och den lär väl inte ha kommit dit av sig själv, säger Hans Letfors vid Stockholms brandförsvar till Punkt SE.

Två av AIK:s stjärnspelare, Lucas Valdemarin och Ivan Obolo, bor i fastigheten. I kväll spelar AIK derby mot Djurgården på Råsunda.

Mår bra

Fyra brandbilar och två ambulanser var på plats sex minuter efter larmet och brandmännen såg hur tjock rök vällde ut från källarplanet.

Rökdykare hittade rökfacklan, källaren vädrades ut och fastigheten behövde inte utrymmas. En halvtimme senare betraktades insatsen som avslutad.

– Killarna och alla andra som bor på adressen mår bra, säger AIK:s säkerhetschef Henrik Koch till Punkt SE.

”Djurgårdens fina grabbar”

AIK skärpte efter attentatet bevakningen av flera AIK-spelares bostäder.

– Vi hade redan bevakning på träningsanläggningen Karlberg, på grund av det som hände tidigare i helgen (Djurgårdens träningsplaner på Kaknäs grävdes upp) och den bevakningen är mobil. De kommer att ha koll på både argentinarnas bostad och även på andra kända AIK-adresser. Mer vill jag inte säga, säger Henrik Koch.

Polisen ville i går inte bekräfta om attacken var en medveten handling mot AIK:s spelare men det finns det finns tydliga indicier på att så är fallet.

Bland annat har trappuppgången klottrats ner med orden ”Obola, Hijo de puta” (Obola, son till en hora). Klottret har skrivits under med DFG, en förkortning för ”Djurgårdens fina grabbar”, klubbens beryktade huliganfirma

Publicerad: