Kreativt år för Miss Li

Foto: Linda "Miss Li" Carlsson satsar på solokarriären, men dyker också upp på Lars Winnerbäcks kommande skiva.
NYHETER

Hon sjunger med Lars Winnerbäck på nya plattan. Men nobbade en plats i hans band.

– Den här Miss Li-grejen kom emellan, säger hyllade Linda Carlsson.

Nu släpps "Om du lämnade mig nu", Lars Winnerbäcks nya låt med Miss Li. Och duetten är ingen engångsgrej. Miss Li medverkar även på kommande skivan "Daugava" - och blev dessutom erbjuden att bli permanent medlem i Lars Winnerbäcks band.

- Han gillade min förra platta väldigt mycket och vi har några gemensamma vänner så det föll sig naturligt. Fast Miss Li-grejen kom i vägen, jag vill satsa på det. Men det är jättekul att vara med så klart. Jag vågar inte uttala mig för mycket om albumet men jag tycker att det är det bästa han har gjort.

För egen del tycker hon att det var en utmaning att sjunga på svenska, efter att bara ha sjungit på engelska de senaste åren.

- Det är verkligen en helt annan grej, det är svårt att inte få det att låta fjantigt. Men det gick bra och jag antar att jag får göra inhopp på Lars turné och sjunga lite mer på svenska, säger Miss Li.

Om hon hinner vill säga. För Linda Carlsson, som hon egentligen heter, har fått rejäl snurr på karriären.

I slutet av oktober planerar hon att släppa en soloskiva igen - den tredje på ett år.

- Det är lika bra, det bara kommer. Det har onekligen varit ett kreativt år det här. Vem vet, sedan kanske det inte blir någon skiva alls på flera år.

Blir det något nytt sound?

- Ja, det blir en orientalisk tvist. Och jag har samarbetat med Sonny Gustafsson från Miss Li-bandet, det är också något nytt.

Fakta/Miss Li:

Se Miss Li:

Miranda Sigander (.se)