Oliver - en riktig fighter

NYHETER

Gick 14 dagar över tiden

Vi hade försökt bli gravida i 1 år när vi gav upp och sa "det blir väl när det blir helt enkelt" efter ytterligare 6 månader så blev det ett plus på stickan.

Mot slutet av graviditeten så var det livat i magen så jag skämtade om att det va en blivande K1 stjärna i magen.

Oliver var egentligen beräknad att födas 20 Juni-07 så jag gick 14 dagar över tiden med honom.

Det var slitsamt för både rygg och höft. Eftersom hans storebror tog tid på sig för att komma ut, 63 timmar vatten avgång och 62 timmar värkar så var jag lite orolig att det skulle ta lika lång tid med Oliver.

5 Juli-07 så började värkarna lite smått oregelbundna runt 4 på morgonen..somnade om.

Vid 05:20 så tyckte jag att det kändes mera så då började jag ta tid..mycket riktigt..4 minuter mellan var det.

"Nu är det dags"

Jag väckte Per och sa att det var dags nu och han kastade sig upp och på med skorna, han ville åka på en gång men jag lugnade ner honom och sa att det är ingen brådska.

Jag började plocka ihop en väska som vi skulle ha med oss och Per ringde till sin pappa och berättade att vi skulle åka snart, just då gick vattnet..Per blev stressad men jag tog det lugnt.

Medans jag gjorde mig klar och klädde på mig fick Per ringa till BB som ville prata med mig så jag tog luren, fick frågan hur det gick förra gången så jag berättade att det var 63 timmar vattenavgång och 62 timmar värkar, "ja men då så, kom in när du känner att det är dags" vid det laget stog Per startklar när jag sa åt honom att sätta sig o slappna av och att vi inte ska åka förrän jag känner att det är dags.

10 minuter senare kom värkarna tätare och kraftigare samt höll i sig dubbla tiden så nu var det dags att åka in, vi köpte frukost på vägen till Västerås.

Väl inne så var jag bara 3 cm öppen så vi fick order om att ut och promenera lite..sagt och gjort..vi tog en promenad runt Västerås lasarett i nån timme innan vi vände tillbaka.

Vi fick ett rum och värkarna tog i sig mer och mer men jag öppnades ingenting mera.

6 cm öppen

Vid 15 tiden på eftermiddagen så kände dom igen..6 cm öppen var jag nu så jag passade på att kissa, vad nu..kände att det tryckte på..kan ju inte ha krystvärkar när jag bara är öppen 6 cm tyckte jag.. men jag fick order om att försöka koppla bort det och inte krysta alls.. sagt och gjort..inte så lätt att koppla bort en sån smärta..men jag gjorde allt jag kunde för att försöka iaf.

15 minuter senare så fick Per lov att ringa på klockan för jag klarade inte av att hålla emot längre så dom kände hur mycket jag öppnat mig nu, 8 cm iaf så jag fick tillstånd att börja krysta..

Tiden gick och jag krystade för fulla muggar men ingenting hände... Barnmorskan fick försöka hålla isär för att underlätta mitt krystande men det hjälpte inte så mycket heller..efter ett tag så fick sköterskan försöka trycka lite försiktigt på min mage under mina krystvärkar för att putta på lite.. så nu börjar Oliver komma ut sakta men säkert men stannar med huvudet halvvägs ute mitt i en värk, fick order om att inte krysta nånting under tiden tills nästa värk kom, men jag var helt slut och nästan inga krafter kvar så jag skakade på huvudet och krystade allt vad jag orkade..den lilla kraft jag hade kvar och ut kom Oliver 17:04.

Så från 63 timmar som första sonen till ca: 12 timmar med andra... känns riktigt bra att det gick så fort den här gången.

Redan strax efter 23 kom barnläkaren och kollade så att allting var ok... efter det åkte vi hem så jag fick vila ut hemma istället.

Från att inte ha så bråttom ut då jag fick gå över tiden 14 dagar till att ha jätte bråttom ut fastän jag bara var 8 cm öppen... vår älskade och efterlängtade Oliver, Mammas och Pappas lilla fighter. Så mitt skämt om att det är en blivande K1 stjärna kan man ju se på bilden där han ligger och poserar.

Ewelina Wettervik , Per Stenvall