Hade geväret i ett gitarrfodral

NYHETER

Skulle mörda flickor som ”testat hans gränser”

De två ungdomarna hade långt gångna planer på att mörda en skolkamrat och attackera andra ungdomar.

Men pojkens föräldrar hittade geväret med ammunition i sonens gitarrfodral.

De ringde polisen som kunde stoppa mordplanerna.

Föräldrarna hittade geväret och ammunitionen för drygt två veckor sedan. Sonen anhölls tillsammans med en 15-årig flicka misstänkt för förberedelse till mord. Men eftersom han är under 21 häktades han inte utan placerades på behandlingshem.

Vill bli släppt

Själv anser 16-åringen att han inte behöver någon vård och vill bli släppt från behandlingshemmet. Socialnämnden menar dock att han ska hållas kvar på hemmet. Det skriver Hallands Nyheter som gått igenom handlingar från länsrätten.

Enligt de sociala myndigheterna har 16-åringen erkänt att han planerade att skjuta flera flickorna. Han har inte visat någon ånger över sina planer och håller fast vid mordplanerna trots att de avslöjats.

Har överskridit gränser

Flickorna som skulle mördas har inte mobbat 16-åringen. Men han säger att de flera gånger hade testat hans gränser och också överskridit dem.

Samtidigt rullar polisens utredning på. Enligt åklagaren har misstankarna stärkts mot 16-åringen och försvagats mot den 15-åriga flickan som misstänks vara delaktig i planerna.

- Men något beslut om att ändra misstankarna mot någon av dem är inte taget, säger åklagare Mats Forsén till Hallands Nyheter.

Olof Jönsson