Bloggkriget i Stadshuset

NYHETER

Billström och Axén Olin i öppet bråk

1 av 2 | Foto: LOTTE FERNVALL
politisk pajkastning Finansborgarrådet Annika Billström och moderatledaren Kristina Axén Olin är i luven på varandra sedan Billström kritisterat Axén Olin på sin blogg.

Ett bloggbråk rasar i Stockholms stadshus.

Moderatledaren kränker muslimer, skriver Annika Billström (s) i sin blogg.

-Ren lögn, säger Kristina Axén Olin (m), och kräver en ursäkt.

Finansborgarrådet i Stockholm Annika Billström spar inte på krutet när hon kritiserar Stockholmsmoderaternas ledare Kristina Axén Olin på nätet:

"Förresten sägs det på stan att Kristina Axén Olin kallar de "renläriga" bland de sina i den moderata fullmäktigegruppen för "muslimer". Det lär inte vara menat som något positivt", skriver Billström i sin nätdagbok.

Kräver en ursäkt

Axén Olin reagerar kraftigt och kräver att Billström ber om ursäkt.

-Islam och muslimer är för mig en religion. Det är helt främmande för mig att jag skulle använda ett sånt uttryck på det sätt som hon skriver, säger hon.

-Jag har absolut inget emot att Annika Billström högljutt kritiserar mig för mina åsikter och de förslag jag lägger. Men hon behöver inte använda sig av lögner och falska citat.

Annika Billström gick i går inte att nå för en intervju, men hälsar genom sin pressekreterare:

-Jag kan hålla med om att det är tveksamt om jag ska föra vidare rykten och skvaller på min blogg. Alla förlorar om politiken hamnar i skymundan. Utöver det har jag ingen kommentar.

Uppföranderegler

Kristina Axén Olin tycker att tonen i Stadshuset blivit så hård att partierna nu måste komma överens om vissa uppföranderegler inför valrörelsen.

-Det är mycket troligt att våra partiorganisationer borde träffas och diskutera vilken nivå vi ska ha i debatten. Annars blir det här inte en demokratisk process över huvud taget.

Så säger lagen

Irene Beertema