– Hjälp flyktingarna på plats

NYHETER

Hans, 18, vill se en annan flyktingpolitik

Sverige har i dag en väldigt human flyktingpolitik om man jämför med övriga länder i Europa och världen.

Vi tar årligen emot tusentals flyktingar och asylsökande som av en eller annan anledning inte kan stanna i sitt hemland. Givetvis ska vi bjuda in dom i vårt samhälle.

Inget snack om saken.

Sverige har tyvärr i många år bedrivet en flyktingpolitik som man skulle kunna kalla slapp.

Invandrarna har kommit in i Sverige. Men inte in i samhället.

De har inte integrerats in i samhället, de känner sig inte som svenskar. Ghettoliknande områden växer upp i Sveriges större städer. Rosengård i Malmö och förorterna till Göteborg och Stockholm. Det gynnar ingen.

Min tes gällande flyktingpolitik är att vi måste integrera de invandrare vi har i landet först innan vi kan ta emot ännu fler. Annars är det ingen human flyktingpolitik.

Ett av de absolut mest gångbara sätten för att komma in i ett samhälle är att arbeta. Att arbeta och kunna språket gör att man känner samhörighet med andra samt att man känner sig nyttig.

Som det är i dag är många svenskar arbetslösa. Och att i det läget tillföra ännu fler personer till Sverige som inte kommer få jobb är aningslöst.

Sverige kan inte hjälpa alla världens flyktingar. Vi är det land i norra Europa som sätt till antal personer tar emot flest flyktingar per år. Våra grannländer kommer inte i närheten.

Det finns ett annat sätt att hjälpa. Nämligen på plats eller i närheten av krisområdena. Det är ett sätt Sverige borde nyttja mer tycker jag.

Flyktingarna skulle i många fall må bättre av att få vår hjälp i deras närområde och grannländer där de har sin egen kultur sitt eget språk och känner sig hemma. Där skulle Sverige kunna bidra såväl ekonomiskt som med vårdpersonal och annan personal beroende på vad situationen kräver.

Om vi hjälper dom där kommer vi att kunna hjälpa fler samtidigt som arbetsmarknaden och ekonomin i Sverige inte ”belastas” av fler invandrare.

Alla vinner på det.

Vad tycker du?

Hans Fridlund , Lunarsmeknamn: Malmograbb