Livstid för mordet på Candra, 21

NYHETER

Hon påminde 22-åringen om hans mamma - därför mördades hon

Den 22-årige mannen slog ihjäl sin flickvän Candra Eklund, 21, med en kastrull.

Därefter gömde han kroppen i klädkammaren, inrullad i en matta.

I dag dömdes han till fängelse på livstid.

Foto: Candra Eklund blev 21 år.

Västmanlands tingsrätt fäller även 22-åringen för misshandel, olaga hot och narkotikabrott.

Candra Eklund och den 22-årige mannen bodde tillsammans i en lägenhet i Fagersta vid tiden för mordet. De hade just flyttat ihop.

Mördade sin mamma

22-åringen är tidigare dömd för mordet på sin egen mamma, som han högg till döds i november år 2000 med ett 40-tal knivhugg i hjärta och hals.

Han dömdes till sluten ungdomsvård eftersom han bara var 17 år gammal då mordet begicks.

Efter att han blivit sambo med sin flickvän tyckte 22-åringen att han såg sin mamma i Candra - något han upplevde som ett stort problem.

Söndagen den 15 januari bestämde han sig för att ta livet av sin flickvän. I rätten har han berättat att han ville göra slut, och han tyckte att ett mord var den enklaste vägen - han kunde inte tänka sig att se henne med en annan man.

För att lättare kunna ta livet av Candra erbjöd han sig att ge henne massage.

Handtaget lossnade

När han masserat henne en kort stund i soffan tog han fram en kastrull han tidigare hämtat och slog sin flickävn i huvudet med denna. Slaget var så kraftigt att handtaget på kastrullen slets av.

Mannen tog därefter fram en kniv och högg den ett tiotal gånger i flickvännens hals. Under rättegången uppgav mannen att han bara såg sin mammas ansikte framför sig när han dödade Candra.

När han mördat sin flickvän städade 22-åringen upp i rummet, och tvättade bort blodet från sin kropp. Han har berättat att han upplevde en ”frihetskänsla” efter mordet.

Inrullad i matta

Efter dotterns försvinnande i januari, larmade Candras föräldrar polisen. De hittade den unga kvinnans kropp inrullad i en matta i klädkammaren.

Den 22-årige mannen greps inom kort, misstänkt för mordet. I rätten har han berättat att han gömde kroppen för att fördröja upptäckten.

Tidigare:

Mia Carron