Nyheter

Här fångas rymmaren

NYHETER

Han jagade mördaren med kofot

Fast 1 Eddie Jönsson förs in i polishuset i Västerås. 18-åringen har just gripits efter den dramatiska rymningen i Fagerstatrakten.
Fast 1 Eddie Jönsson förs in i polishuset i Västerås. 18-åringen har just gripits efter den dramatiska rymningen i Fagerstatrakten.

VÄSTERÅS/VIRSBO

Här förs dubbelmördaren Eddie Jönsson in på polisstationen i Västerås.

Han kunde i går gripas sedan han upptäckts av fabriksarbetaren Tim Robertsson, 25.

-Jag jagade honom med en kofot. Man blir ju förbannad, säger han.

Sprang efter Tim Robertsson, 25 slet åt sig närmaste tillhygge, som råkade vara en kofot, och sprang efter rymmaren.

De anställda på fabriksföretaget Componenta Wirsbo var i går extra vaksamma när de kom till jobbet.

Sprang efter

Det var intill deras arbetsplats som dubbelmördaren Eddie Jönsson, 18, senast setts efter fritagningen från ungdomshemmet Sundbo i Fagersta. Det visade sig vara avgörande för att polisen i går kunde gripa rymlingen och hans kumpan.

-Jag stod vid kontrollpanelen när jag fick se någon i grå munkjacka som stod och ryckte i en dörr. Jag insåg på en gång att det måste vara någon av rymlingarna och ropade på min kollega, säger Tim Robertsson.

-Samtidigt ringde jag till polisen och sa att vi hade hittat dem, säger kollegan Roger Rönnberg.

Var ni inte rädda?

-Vi hade hört om skottlossningen och insåg att det kanske inte var så begåvat att följa efter. Men vad fan, man blir ju förbannad, säger Tim Robertsson.

Trots att de delade på sig och letade på var sitt håll tappade de två fabriksarbetarna bort rymlingen. Polisen var dock snabbt på plats och området spärrades av.

Hittades i ett skjul

Med hjälp av helikopterspaning och hundpatrull kunde polisen efter ett par timmar konstatera att ungdomarna gömde sig i ett skjul.

Gripandet var odramatiskt och ungdomarna fördes till polishuset i Västerås efter 17 timmar på flykt.

De anhölls i går av jouråklagare Bengt Kulin, på sannolika skäl misstänkta för mordförsök, alternativt grovt olaga hot och vapenbrott.

Erkände skott

Eddie Jönsson har enligt polisen erkänt att det var han som sköt mot behandlingsassistenterna. Det var i går oklart om vapnet verkligen är funktionsdugligt. Enligt polisens tekniker kan det handla om en så kallad replik av en Sig Sauer.

-Utredaren säger att den i så fall är förvillande lik en riktig pistol, säger Ulf Palm, presstalesman för polisen i Västmanland.

Camilla Norström, Olle Castelius

ANNONS EXTERN LÄNK

Lys upp höstmörkret – just nu 25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns!

Åhléns

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter