Krockade med älg – gömde knark

NYHETER

Rekordbeslag av 15 kilo heroin: tre män häktade

Foto: gömde bytet Här på en liten väg i Blekinge krockade kvinnan med en älg. Hon kallade inte på polis utan gömde fyra kilo heroin i skogen.

En kvinna krockade med en älg.

Men i stället för att kalla på hjälp smög hon ut i skogen och gömde en påse.

I flera dagar har polisens spanare legat på lur i skogen för att gripa den som hämtade påsen – som innehöll fyra kilo heroin.

En kvinna kolliderade med en älg på en liten väg i Blekinge. Hon anmälde dock inte detta själv, utan blev uppmärksammad av en förbipasserande.

– Vi blev inringda för att ta hand om älgen. Den var redan likstel och det tar åtskilliga timmar innan det sker, så hon måste ha suttit i bilen länge innan hon upptäcktes, berättar en person som är aktiv inom sesgruppen, trafiksäkerhet och eftersök i samverkan.

Polisen såg till att kvinnan togs till Växjö sjukhus, eftersom hon verkade omskakad.

– Vi förde bort älgen och sen åkte vi hem och sov. På morgonen körde jag upp igen för att titta, jag var nyfiken på vad som hade hänt.

Blodspår i skogen

Då vimlade platsen av poliser.

– När de bärgade bilen fick de syn på en liten stig som ledde in i skogen. Därinne, bakom ett träd, stod en påse med fyra kilo heroin.

Att heroinet gömts av kvinnan kunde man konstatera med hjälp av blodspåren – blodet kom från ett sår i kvinnans panna.

Sedan älgolyckan har polisen legat och vaktat i skogen.

Låg på vakt

I helgen gav det utdelning, någon ur ligan kom för att hämta påsen – och polisen slog till.

När polisen sedan gjorde husrannsakningar i Ljungby, hos medlemmar i ligan, ledde det till ett av Sveriges största heroinbeslag någonsin: 15 kilo heroin.

Det var troligen från Ljungby kvinnan kom när hon kolliderade med älgen, på väg som kurir mot Blekinge.

–?Spaning har bedrivits runt Ljungby. Något annat kan jag inte säga, säger länsvakthavande befäl Rune Håkanson hos Kronobergspolisen.

I går häktades tre män, alla i 30-årsåldern, på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott. Två kvinnor som också greps i samband med tillslaget släpptes efter förhör.

Heroinet beräknas vara värt 18 miljoner kronor på gatan, uppger Smålandsposten i sin nätupplaga.

Emma Löfgren