Låg i soffan - plötsligt flög stenblock in genom väggen

NYHETER

Byggföretaget sprängde sommarstugan

En man utanför Torshälla låg och läste i soffan i sommarstugan då plötsligt flera stenblock flög in genom väggen. Anledningen: NCC som jobbade i närheten hade sprängt fel.

Mannen klarade sig utan skador.

På onsdagen jobbade NCC som vanligt med att dra in vatten och avlopp till bostäder i Ängsholmen utanför Torshälla. För att kunna få ner rör i den bergiga marken använde de sprängladdningar, skriver tidningen Folket.

I närheten låg en 54-årig man och läste på soffan i sin sommarstuga. Helt plötsligt sprutade stenblock in över hans stuga.

”Jag hörde hur det dånade till”

Stenblocken slog in genom väggen till hallen och gjorde också hål i taket. Fönsterrutor krossades och häcken är som bortblåst. Dessutom är hela tomten täckt med sprängsten.

- Jag hörde hur det dånade till. Jag sprang ut med telefonen i handen för jag var säker på att någon måste ha blivit skadad, säger han till Folket.

Otroligt nog klarade sig mannen utan skador eftersom han befann sig i vardagsrummet. Hade han varit i hallen kunde han träffats av stenblocken.

Ingen annan blev heller skadad. Var som orsakade den misslyckade sprängningen är ännu inte klart, men händelsen är anmäld som en arbetsplatsolycka och ärendet kommer att skickas vidare till Yrkesinspektionen.

Anna Lindström