Genväg till paradiset

NYHETER

På Tiki Room är livet en exotisk fest

Härligt, härligt, men farligt, farligt.

Drinkarna på Tiki Room är väldigt goda.

Och otroligt starka.

Livet kanske inte är en fest alltid. Men svänger man in på Tiki Room kan det åtminstone vara en luau. Här saluteras tikikulturen, den amerikanska drömmen om Stilla havet som hade sin höjdpunkt under 50- och 60-talen. Inredningen består bland annat av en massa bambu, lampor som ser ut som blåsfiskar och softa bås att hänga i.

Bilder på drinkar

Drinklistan är en njutning att läsa, med fina illustrationer på dryckerna och fantasistimulerande beskrivningar. Whispering Reef, med 9 cl alkohol för 165 kronor, är ett av ställets egna blandningar. Många andra drinkar på listan har skapats av legendarer som Trader Vic och Don the Beachcomber. Möda har lagts ned på att blanda dem enligt originalrecepten.

In med vulkanen

Många här ger intrycket av att vara på dubbeldejt. Klokt val av ställe i så fall för här lär inga dejter bli stiffa, utan väldigt animerade. In med en Tiki Room Volcano bara, en gigantisk skål med brinnande lava i mitten och ett hav av romsorter och färska fruktjuicer runtom, och några sugrör. 338 kronor kostar härligheten och de verkar gå åt som smör i det polynesiska solskenet.

Paradiset är nästan funnet.

Synd bara att det luktar lite avlopp ibland.

Tiki Room

Barombudskvinnan