”Det var som om hon inte orkade se”

NYHETER

Mamman tittade ner när filmen om Bobbys död visades i rätten i dag

Mamman var mycket allvarlig när rekonstruktionsfilmen om Bobbys död visades i rätten i dag.

– Hon tittade ner flera gånger, det var som om hon inte riktigt orkade se, säger aftonbladet.ses reporter på plats i Eksjö.

En rekonstruktionsfilm där Bobbys mamma och styvpappa vallats i och omkring huset där Bobby dog visades i dag för tingsrätten.

Precis som i sitt vittnesmål berättar mamman i rekonstruktionen att styvpappan var den drivande. Att hon deltog för att han hotade henne, att hon försökte skydda Bobby.

Medan filmen spelades upp i dag, såg mamman mycket allvarlig ut. Vid filmsekvensen då hon visar för polis och åklagare hur Bobby låg ute i snön, tittade hon flera gånger ner i bordet.

Rättsläkaren ska höras

Därefter visades filmen där styvpappan vallat på platsen. I hans version är rollerna ombytta. Mannen pratar mycket om vad hans sambo gjorde. Hur hon skrek åt sin son, hur hon ville att han skulle ut i snön. Själv försökte han enbart lugna sin sambo och medla i konflikten, uppger styvpappan.

Under tisdagen ska två vittnen höras. Det är dels ett vittne med expertkunskaper om kroppars nedkylning, dels rättsläkaren som undersökt Bobbys kropp.

Tidigare:

Simone Söderhjelm, Mia Carron