Vägrar sälja ut sjukvården

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

(V)alspurt i Göteborg i dag: ”Varje röst räknas så det gäller att kampanja in i det sista”

Eva Olofsson.
Foto: URBAN ANDERSSON
Eva Olofsson.

GÖTEBORG. Sjukvården stod i fokus när Eva Olofsson, riksdagsledamot (V), valspurtade i Majorna i dag.
– Vi vill ha en solidarisk sjukvård och säger nej till att sälja ut sjukhus, säger hon.

I ett soligt Majorna talade Eva Olofsson, riksdagsledamot med placering i socialutskottet, inför strövande flanörer som passerade Stigbergstorget.

Kollektivtrafik

Och det var hälso- och sjukvård som ägnades mest utrymme. Nio av tio skattekronor i Västra Götalandsregionen går till vården så det är där politikerna har absolut störst inflytande. Men Eva Olofsson tog också upp kollektivtrafiken.
– Det är bara hälften så många som åker kollektivt i Göteborg jämfört med i Stockholm, säger hon och poängterar att det måste satsas på ökat kollektivt åkande, inte minst av miljöskäl.
De senaste Sifosiffrorna pekar på att de rödgröna får sitta kvar i ledningen för regionen. Något som glädjer Eva Olofsson.

Varje röst räknas

– Men det betyder inte att vänsterfolk kan stanna hemma i morgon. Varje röst räknas så det gäller att kampanja in i det sista.
Vänsterledaren Lars Ohly är en av de partiledare som varit flitigast med att kampanja inför omvalet men i dag är han i Västernorrland för att uppmärksamma 80-årsdagen av skotten i Ådalen. I hans ställe talar förutom Eva Olofsson, med rötterna i regionen, men också förstanamnet till regionvalet Elise Norberg Pilhem.
– Vi är väldigt glada för att Lars Ohly har varit här så mycket. Det är faktisk en tiondel av Sveriges befolkning som får rösta i det här valet, säger Olofsson.

Publicerad: