Nyheter

Sjuåring överkörd av traktor - dog

Av: 

Anna Alexandersson

NYHETER

En sjuårig pojke hamnade på lördagen under en traktor och skadades så svårt att han senare avled. Dödsolyckan skedde vid lunchtid i det lilla samhället Möklinta norr om Sala.

– Akademiska sjukhuset i Uppsala har förklarat pojken död. Det är en väldigt tragisk olycka, säger Maria Rupla, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västmanland.

Larmet till räddningstjänst och polis kom klockan 12.10 på lördagen.Tre deltidsbrandmän i samhället var först på olycksplatsen.

Pojken uppges ha åkt traktor på en grusväg tillsammans med en man när dörren plötsligt öppnades. Sjuåringen föll då ut, mannen försökte förgäves fånga pojken, men sjuåringen uppges ha hamnat under det stora bakhjul.

– Barnet har blivit överkört av traktorn, bekräftade Lars Hamrin, befäl på sambandscentralen vid Västmanlands polis, för Aftonbladet strax efter olyckan.

Flögs i ambulanshelikopter

Sjuåringen blev svårt skadad i huvud och bröstkorg, enligt en källa till Aftonbladet. Ambulansen tog med pojken men mötte efter tio minuter upp en ambulanshelikopter i Sala. Pojken flögs sedan till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Under tiden pågick upplivningsförsök, men hans liv gick inte att rädda.

– Familjen är på sjukhuset och tar hand om sin pojke nu, sa polisbefäl Maria Rupla på lördagseftermiddagen.

"En tragisk olycka"

Polispatrullen, som kom till olycksplatsen, åkte sedan vidare till sjukhuset för att prata med familjen. Polisbefäl Maria Rupla säger att polisen betraktar händelsen som en "tragisk olycka".

På lördagskvällen hade vänner och grannar i samhället tänt ljus och lagt ut blommor i den vägkorsning där olyckan skedde. Kyrkan i Möklinta håller öppet både före och efter söndagens gudstjänst för de som vill tända ljus eller har behov av att prata.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert: