Ingen har hört av Jenny sedan i maj

avLinda Hjertén

NYHETER

Nya uppgifter i fallet

Den sista som såg Jenny Persson, 30, i livet var hennes pojkvän.

Det var nio dagar sedan.

Men hennes familj och vänner har varken talat med henne eller träffat henne sedan i maj – endast haft sms-kontakt.

FÖRSVUNNEN Jenny Persson har varit försvunnen sedan den 1 augusti.

Jenny Perssons försvinnande är fortfarande ett mysterium.

Enligt hennes pojkvän sedan två år tillbaka lämnade hon deras gemensamma hem på Nobelvägen i centrala Malmö vid niotiden på morgonen den 1 augusti.

"Känner förtvivlan"

Hon gick hemifrån utan pass. Utan nycklar. Utan mobil. Utan pengar.

Hennes svarta damcykel saknas från cykelförrådet.

– Vi känner förtvivlan. Man drar i alla halmstrån. Vi saknar henne så mycket och vill veta vad som har hänt, sa mamma Anita Persson till Aftonbladet i går.

Polisen rubricerar ärendet som människorov. Ingen är dock skäligen misstänkt eller delgiven misstanke i ärendet.

Nu försöker polisen reda ut när exakt Jenny kan ha försvunnit och var hon tagit vägen. De har hittills endast haft pojkvännens uppgifter att gå på.

– Ingen annan av hennes vänner och anhöriga har enligt det vi hittills fått fram träffat henne sedan i maj. Efter det ska det ha skickats en del sms i juli, men vad gäller sms behöver det inte vara Jenny själv som skickat dem, säger Björn Olsson, kriminalinspektör och spaningsledare i ärendet till Aftonbladet.

Även hennes mamma bekräftar för Aftonbladet att ingen i familjen talat med Jenny sedan i maj, att kontakten endast skett via sms.

Sista gången hon träffade dottern var i maj.

– Då var hon glad och verkade lycklig.

Ingen misstänkt

Jenny Persson sa när hon lämnade lägenheten att hon skulle till arbetet. I själva verket har hon saknat arbete i ett drygt år.

– Man kan tycka att han (pojkvännen) borde ha förstått om hon jobbar eller inte. Frågan är hur tillförlitliga hans uppgifter är, säger kriminalinspektör Björn Olsson till TT.

Många svenskar anmäls varje år försvunna hos polisen.

– 99 procent återkommer inom väldigt kort tid. Av den bråkdel som inte gör det är det många som frivilligt inte vill ha kontakt med sina anhöriga. Sedan har vi den sista kategorin som blir utsatta för brott. Det är gudskelov inte många, men det händer tyvärr, säger Björn Olsson.