Massövergreppen i Tyskland

Tre misstänkta efter övergreppen i Köln

Av: 

Linnea Järkstig

NYHETER

Tre personer har identifierats som misstänkta efter övergreppen i den tyska staden Köln, rapporterar tyska Focus.

Det är de första misstänkta sedan övergreppen och rånen som inträffade under nyårsnatten. Minst 90 kvinnor ska ha blivit attackerade.

Det var under nyårsnatten som minst 90 kvinnor blev utsatta för sexuella övergrepp, rån och hot under ett nyårsfirande i den tyska staden Köln.

Kvinnorna ska ha blivit omringade av grupper om 20-30 män och inte haft någon möjlighet att ”ta sig därifrån”.

Polisen har sedan dess jagat ett gäng unga män som misstänks för attackerna – som beskrivs som ”en ny dimension inom brott”.

Nu har tre personer identifierats som misstänkta för attacken, rapporterar Focus. Inledningsvis rapporterades att tre personer var gripna, men den uppgiften stämmer inte, skriver Omni.

Delstatspolitikern Ralf Jäger ville inte lämna några ytterligare detaljer om de misstänkta, eftersom det kan försvåra utredningen, rapporterar Focus.

Det har än så länge inte gjorts några gripanden i samband med attacken.

Växt avsky i Tyskland

I Tyskland har det väckt avsky mot männen, som enligt kvinnornas vittnesuppgifter såg ut att ha sitt ursprung i Nordafrika och Mellanöstern. Det har också bekräftats av Kölnpolisen, men enligt dem verkar det som att det rörde sig om organiserade kriminella snarare än asylsökande.

Uppgifterna har gett bränsle till de som är kritiska till landets asylpolitik och bland annat har Tysklands förbundskansler Angela Merkel kritiserats för hennes öppna hållning.

Angela Merkel har kallat attackerna ”vidriga” och säger i ett uttalande att alla medel måste sättas in för att gripa de skyldiga.

Kritik mot polisen

Landets inrikesminister Thomas de Maizière säger att det här är en ”ny dimension inom brott” eftersom det var ”ett så stort antal personer, uppenbarligen migrationsbakgrund, som begått övergreppen”. Han riktar också hård kritik mot polisen eftersom de varken upptäckte eller ingrep mot överrgreppen och dessutom skrev i en kommuniké dagen efter att nyårsfirandet avlöpt utan incidenter, skriver AFP.

– Polisen kan inte arbeta på det här sättet. Jag kräver en snar förklaring, sade Thomas de Maizière till mediebolaget ARD, skriver TT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Massövergreppen i Tyskland

Köln

Tyskland