Lucas, 30, fångade bockbrännaren – tog månadens film

avNiklas Svahn

NYHETER

” Jag låter ganska chockad på filmen”

1 av 2

Grattis Lucas Bergmark som tog månadens film och skickade in till Aftonbladet!

10 000 kronor in på kontot, hur känns det?

– Fantastiskt, vad glad jag blir!

Lucas Bergmark, 30, filmade den dramatiska branden när både Gävlebocken och dess antändare stod i lågor.

Det var på annandagsnatten som restaurangen där Lucas jobbar hade haft öppet för sista dagen inför julledigheten. Kollegorna hade suttit kvar och delat på en flaska bubbel för att fira nytt försäljningsrekord.

”Han brinner ju!”

– Precis när jag sagt ”hej då” kommer den här killen fram. Jag hann inte tänka så mycket, man hör att jag låter ganska chockad på filmen, säger Lucas Bergmark.

Han skulle fotografera bocken och skicka bilden till några kompisar men samtidigt klev alltså bockbrännaren fram. Lucas bytte snabbt från foto till video och fångade hela händelseförloppet. Inklusive när mannen tänder eld på sig själv.

– Det såg jag inte förrän jag kom hem och visade bilden för min sambo, hon påpekade då att han brinner ju!

Reser till Portugal

Efter att ha skickat in bilden till Aftonbladet belönades han först med en tipspeng och nu även 10 000 kronor för månadens bästa film.

– Fantastiskt, vad glad jag blir!

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag och min sambo var i Portugal förra året och vi är sugna på att åka tillbaka dit. Vi var utanför Lissabon och tyckte det var himla trevligt, så vi skulle vilja utforska lite mer, säger Lucas Bergmark.

Fotnot: Trots att jackan fattade eld klarade sig bockbrännaren utan fysiska skador. Mannen, som var berusad vid tillfället, erkände brottet men åklagare fattade beslut om att frige honom, och tillade då: ”Han är fortfarande misstänkt, men eftersom bocken är nerbrunnen anses väl återfallsrisken vara låg.”

ARTIKELN HANDLAR OM

Gävle