En allvarligt skadad i fallolycka på Grönan

Av: Richard Aschberg, Staffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 9 | Foto: Maja Suslin/TT

En man och en kvinna har skadats i samband med en fallolycka vid Eclipse på Gröna Lund.

Mannen vårdas för allvarliga skador.

– I stället för att ta trapporna ner har en man av okänd anledning tagit sig över staketet på plattformen och landat på en kvinna som stått under den, säger Annika Troselius, informationsansvarig på Gröna Lund.

Räddningstjänst och polis ryckte vid 18.20-tiden ut till nöjesfältet Gröna Lund på Djurgården i Stockholm. Enligt de första uppgifterna hade två personer fallit ur en berg- och dalbana.

– Men det verkar inte stämma. Det finns en plattform några meter upp där man står och köar till attraktionen Eclipse och under den ligger det lokaler. Någon har på något sätt fallit ner från den här plattformen och landat på en person under den, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Mellan tre och fyra meter

Annika Troselius, informationsansvarig på Gröna Lund, bekräftar att det inte rör sig om ett fall från själva attraktionen.

– Det jag vet just nu är att en man efter avslutad åktur klev av som man ska, men i stället för att ta trapporna ner har han av okänd anledning tagit sig över staketet på plattformen och landat på en kvinna som stått under plattformen. Jag uppskattar att fallhöjden är någonstans mellan tre och fyra meter.

Enligt uppgift till Aftonbladet hoppade mannen över flera staket innan han till slut landade på kvinnan nere på marken.

Inlett förundersökning

Både mannen som föll och kvinnan som fick honom över sig fördes till Karolinska universitetssjukhuset i ambulans. Mannen vårdas för allvarliga skador, medan kvinnans skador bedömts som relativt lindriga, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har inlett en förundersökning avseende vållande till kroppsskada och framkallande av fara.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN