Trumps domarkandidat i barbråk 1985 – kastade öl på man

Publicerad:

NYHETER

Det förflutna fortsätter att spöka för Donald Trumps kandidat till Högsta domstolen.

Nu handlar det om ett barbråk från 1985.

Domare Brett Kavanaugh ska ha kastat öl på en man på krogen – som han trodde var sångaren i UB40.

President Donald Trump och republikanernas försök att snabbt tillsätta Brett Kavanaugh som domare i Högsta domstolen har grusats.

Omröstningen om domare Brett Kavanaugh har skjutits upp för att utredningen av anklagelserna om sexuella övergrepp ska kunna genomföras.

Och under tiden utredningen pågår ser fler och fler händelser från Kavanaughs förflutna dagens ljus.

New York Times publicerar i dag en polisanmälan från 1985 rörande ett storbråk på en studentkrog vid universitetet Yale. Bråket som skedde för 33 år sedan ska ha skett efter en konsert med det brittiska bandet UB40.

1 av 4 | Foto: TT NYHETSBYRÅN.
Bandet UB40 under en spelning.

Efter konserten ska Brett Kavanaugh besökt baren Demery’s tillsammans med vänner. Där ska han och vännerna ha hamnat i bråk efter att ha stirrat ut Dom Cozzolino, enligt polisanmälan.

Cozzolino ska efter ett tag ha bett sällskapet att titta på något annat, med några mindre väl valda ord. Brett Kavanaugh ska då ha kastat en öl på Dom Cozzolino, enligt Brett Kavanaughs vän Chad Ludington.

Ludington har förklarat att sällskapet tittade på Dom Cozzolino för att de trodde att det vara sångaren i UB40 – Ali Campbell.

– Vi försökte ta reda på om det var han, säger Ludington enligt New York Times.

I polisrapporten från 1985 framgår att Dom Cozzolino ska ha åsamkats skärskador på sitt öra. De ska dock inte ha orsakats av Brett Kavanaugh utan en annan person i domarens sällskap.

Efter att Kavanaugh kastat en öl i Cozzolinos ansikte ska han nämligen ha tagit tag i Kavanaugh. Och då ska en person ha slagit ett glas i huvudet på Cozzolino.

Flera studiekamrater från Brett Kavanaughs tid vid Yale har vittnat om den tilltänkta HD-domarens ibland aggresssiva beteende när han drack öl.

Men trots uppgifterna om barbråk och sexuella anklagelser är det inte bara historier från förr som kan sätta stopp för Brett Kavanaugh. Senator Chuck Schumer säger att domarens beteende under förhören är ett större problem för honom.

– Frågorna om hans trovärdighet och hans temperament handlar inte bara om saker som hände för 30 år sedan. Det handlar om domare Brett Kavanaugh i dag och hur han beter sig som 53-åring, säger senator Chuck Schumer, enligt New York Times.

– Jag anser att det finns allvarliga frågetecken kring såväl hans trovärdighet som hans temperament som vissa senatorer kan se som viktigare än saker som skedde under hans tid i gymnasiet.

Bland exemplen som nämns är hur han under förhören i senaten inte vill svara på frågor utan gick i försvarsställning, då särskilt mot demokratiska senatorers frågeställningar.

New York Times skriver bland annat att när Kavanugh fick frågan om han någonsin drabbats av en minneslucka när han druckit alkohol valde att snäsa av frågeställaren Amy Klobuchar med en motfråga:

– Har du någonsin fått en minneslucka?

Något han sedan bett om ursäkt för.

Enligt Wall Street Journal ska FBI:s utredning bli klar tidigare än den utsatta deadlinen på fredag. Under tisdagen rapporterar bland annat Politico att utredningen inte kommer att bli offentlig.

Publicerad:

LÄS VIDARE