Ingvar vann 200 000 kronor

NYHETER

Pengarna ska gå till barn och barnbarn.

1 av 6 | Foto: Ingvar Axelsson

Fredagen den 8 augusti vann Ingvar Axelsson från Åmål 100 000 kronor på Triss. Han fick komma och skrapa i tv4 morgonsoffa.

Söndag 10 augusti

I söndags morse skrapade Ingvar Axelsson från Åmål fram 200 000 kronor på Triss i tv4 morgonsoffa. Det blev ett välkommet tillskott i kassan såhär efter sommaren.

Ingvar ägnar det mesta av sin fritid åt barn och barnbarn. Vinsten vill han använda till att hjälpa dem på olika sätt. Kanske kommer han unna sig en ny bil till sig själv.

Annars tycker inte den pigge 68-årige pensionären att det är något problem att få dagarna att gå. Han jobbade tidigare som arkitekt och lusten att skapa har han kvar. Han snickrar och pysslar - alltid finns det något att göra...

Fredag 8 augusti

080808 är Stockholms eget datum. När kunde det vara bättre att besöka huvudstaden än just denna fredag? Det fick Ingrid Johansson, 72, från Arlöv göra - 080808 är nämligen ett väldigt speciellt datum för henne också. Då skrapade hon fram 100 000 kronor på Triss - direkt i tv.

För den 72-åriga pensionerade konditorn kommer kanske inte livet ändras så radikalt på grund av pengarna - men upplevelsen blir ett minne för livet!

Ett annat minne för livet ska det också bli för Trissvinsten - Ingrid planerar att använda pengarna till att resa bort på semester. Kanske till något varmt exotiskt ställe?

Hemma i Arlöv tycker Ingrid om att läsa och påta i den välskötta trädgården invid huset. För nöjet och för att hålla sig i form promenerar hon.

Torsdagen den 7 augusti

Så var det på torsdagsmorgonen äntligen dags för Roland Karlsson, 59, att pröva lyckan i tv4 morgonsoffa. Han hade skrapat fram tre Klöversymboler på en Trisslott och fick därför komma på besök till Stockholm och vara med i tv. Vinsten blev hela 100 000 kronor.

För de extra pengarna vill Roland sätta in persienner i alla fönster i huset i Växjö. Det är skönt att kunna ha ordentligt mörkt på natten. Men Roland är inte hemma varje natt - ganska ofta är han ute och kuskar runt i Sverige i sitt yrke som lastbilschaufför.

När han är hemma och ledig tycker Roland om att laga mat och att mecka med bilen. En annan passion är djur. Han har både en katt och ett akvarium med fiskar. De tar upp mycket av hans fritid och är fin avkoppling.

Blir det några pengar över efter persiennbytet vill Roland spara - man vet aldrig vad som kommer hända i framtiden. Men någon enstaka gourmetmåltid kan man ju alltid unna sig...

Onsdag 6 augusti

Inte kunde väl Anders Hansson, 32, från Sundsvall tänka sig att den där lilla Trisslotten han köpte på Konsum i Sundsvall skulle förändra hans liv. Men det gjorde den. Onsdagen den 6 augusti fick han besöka tv4:s morgonsoffa med chansen att skrapa till sig en förmögenhet. Anders tog ett djupt andetag - och skrapade fram 100 000 kronor.

Äntligen kan kakelsättaren Anders genomföra drömresan - korsa Atlanten för en runtur i hela USA. Kanske blir det en Easy Rider-sväng i Wyatt och Captain Americas fotspår på klassiska Route 66 - det gamla namnet på de Interstate-motorvägar som sträcker sig från öst till väst genom hela det gigantiska landet.

Hemma i Sundsvall spenderar Anders gärna fritiden på cykeln ute i skogen eller framför datorn. Om inte hela vinsten går åt borta i USA planerar han att skaffa en ny bil.

Tisdag 5 augusti

Veckan började bra för 59 åriga Hans Jansson från Katrineholm. Han besökte då tillsammans med frun Eva tv4 och morgonsoffan för att skrapa tv-triss. Och bra gick det - paret kunde nöjt åka hem till gården Rude gård i Katrineholm 500 000 kronor rikare.

För Hans, som sällan kan vara ledig från lantbruket, blir pengarna inte direkt ett tillskott i semesterkassan. Men han när en gammal dröm om att någon gång när han lägger av med lantbruket äga en husbil och kuska runt i Sverige och kanske ännu längre bort. Ännu är det en bit kvar tills han kan uppfylla sin dröm, men i och med vinsten har han i alla fall kommit en bra bit påväg...

Annars försöker Hans och Eva spendera så mycket ledig tid de kan avvara med sina barn och barnbarn. Vem vet, kanske kan även de få dela på en del av vinsten?

Måndag 4 augusti

Augusti inleddes härligt för 52-åriga Lena Malmqvist. Hon kunde dryga ut lönen med 200 000 kronor efter ett besök i tv4-studion i Stockholm. Tv-triss vinsten ska hon både dela med sig av till sina barn samt använda till att renovera huset i Sala. Kanske blir det även lite över till en ny bil eller en resa.

Eftersom att resa är ett av Lenas störa intressen, så känner hon sig inte främmande för att ta ledigt från jobbet som kallskänka för en semester i något intressant land. Det skulle vara ett välkommet avbrott i vardagen.

Annars trivs Lena hemma i Sverige, i vackra "silverstaden" Sala. Det är en charmig liten småstad som växte fram i Västmanland under 1500-talet. Där har Lena sitt hus med trädgården som hon gärna påtar i. Att koppla av med långa promenader i den vackra naturen utanför staden är också skönt.

Lena Malmqvist arbete som kallsskänka grundar sig förstås på ett gediget intresse för mat. Hon älskar både att laga mat och baka, även på fritiden. Kanske kan vi anta att det kommer bjudas på en riktig festmåltid i trädgården denna speciella sensommarmåndag.

Lina Thorén, Minimedia