Lyxig nybakad adventsfrukost

– på tio minuter

Foto: Coop

Adventsfrukost deluxe – innan sängen hinner kallna. Njut av nybakat bröd och ångande chokladmjölk. Utan att stressa.

Foto: Coop

Mitt i gråaste december strålar advent i mörkret. Tända ljus och skönsjungande luciatåg kan lysa upp den tyngsta tiden.

Så här enkelt fixar du julens godaste frukost-deluxe med nybakade Go´morgonbullar med saffran, nybryggt kaffe och rykande het chokladmjölk. Avsluta med lite härliga fyllda pepparkakor så är luciamorgonen i hamn.

Coops egna Sara Begner tipsar om hur du kan bjuda på nybakad adventsfrukost utan att stiga upp i ottan.

– Nybakat på en stressig morgon? Nej, vi är inte spritt språngande galna, säger Sara. Degen gör vi kvällen före och låter jäsa i kyla under natten. Sedan kan den gräddas medan du fixar en härlig kopp rykande chokladmjölk eller brygger kaffe.

Bre på Philadelphiaost, marmelad och hackade valnötter eller en god hemlagad marmelad. Allt klart innan sängen har hunnit kallna. Kryp ner under duntäcket och lyssna på vackra luciatåg på tv, eller har du sådan tur att de kommer till dig?

Tips

Baka saffransmums som en extra överraskning till advent! Ta en del av saffransdegen och kavla ut. Fyll den med grovriven mandelmassa, russin och några smörklickar. Rulla ihop och forma till en krans, ett hjärta eller något annat gulligt.

Hinner du inte med att baka så kan du ändå lätt komma i julstämning genom att använda saffran i maten. Köp hem några extra påsar och förgyll vardagsmaten med både färg och doft. Testa till exempe ungsnsstekt lax med saffransquinoa, köttfärs med ris, gurkmeja och saffran eller hederliga pannkakor med saffran.

Trevlig advent!

Coop

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2008

Jul

Julmat

Lucia