Nyheter

Fem gripna – en omhändertagen

Av: 

Eric Tagesson

Tobias Österberg

Johan Arkert

Maria Hellström

NYHETER

Men hittills en lugnare kväll för polisen som är redo med extraresurser

Malmöpolisen har kallat in kravallfordon från Danmark och begärt särskilt extrapoliser från Göteborg och Stockholm för att möta oroligheterna som skakat Rosengår

Vid midnatt mot lördag beskrevs läget fortfarande som ganska lugnt.

En brand i ett soprum, i några bilar, avfyrade smällare mot polisstationen och i soptunnor, sönderslagna gatlykor och vid 23-tiden en brandbomb inslängd genom ett fönster på Werner Rydén-skolan.

Flera attentat har inträffat under kvällen och strax före midnatt hade polisen omhändertagit en person och gripit fem, misstänkta för olika brott, bland annat våldsamt upplopp, ringa narkotikabrott och förberedelse till grov misshandel.

Situationen beskrivs dock som lugnare än nätterna mot torsdagen och fredagen.

– Vi har lite mer personal nu, och får mer samtal från boende i området, om sönderslagna lampor och sånt, säger Calle Persson, informatör på Malmöpolisen.

Polisen har strax under 200 poliser i tjänst, varav 70 specialutbildade kollegor från Göteborg och Stockholm, vana vid demonstrationer och upplopp. Även kravallfordon från Danmark har kallats in.

Annan strategi

Polisen lade även på fredagen om sin strategi med ett antal dialogpoliser som sattes in för att kunna föra samtal med de inblandade.

Konflikten gäller en källarlokal som tidigare använts som bland annat moské. Fastighetsägaren vill använda den till annat. Många ungdomar utifrån deltar i bråken, enligt polisen många som är kända från andra våldsamma sammanhang och upplopp.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter