Reinfeldt stöder ändringsförslag

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Och Sigfrids nej - har blivit ja

Moderata riksdagsgruppen stöder de ändringsförslag som flera alliansledamöter krävde under tisdagens riksdagsdebatt.

Dessutom meddelade Karl Sigfrid (m) att han svängt, och inte längre tänker rösta nej till FRA-lagen.

Statsminister Fredrik Reinfeldt räknar efter riksdagsdebatten med en återremittering av lagförslaget till försvarsutskottet, men tror att tilläggen ska kunna tillfogas snabbt. Hur snabbt vill han inte precisera med hänvisning till att det är upp till riksdagen själv att sköta sin arbetsordning.

Karl Sigfrid ändrade sig

Hur många i moderaternas riksdagsgrupp som motsätter sig propositionen som den ser ut före tilläggen vill Fredrik Reinfeldt inte gå in på. Han ser det inte heller som konstigt att det har blivit justeringar dagen före omröstningen i riksdagen, när förslaget legat bordlagt och oförändrat i ett års tid.

– Vi är en alliansregering och vi har som allians kunnat prata igenom vissa tillägg, säger han.

En av de som tidigare sagt att han skulle rösta nej till förslaget, den moderate riksdagsmannen Karl Sigfrid, ändrade sig under dagen

– Jag kommer inte att rösta nej till förslaget om signalspaning. Detta beror på de förändringar av förslaget som presenterades av försvarsministern under eftermiddagen i dag. De förbättrar, enligt mig, förslaget väsentligt, skrev han i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

Synpunkter

Försvarsminister Sten Tolgfors kan inte säga hur snabbt det går att behandla tilläggsförslagen vid en eventuell återremiss till utskottet.

– Vår ambition är att lyssna in de synpunkter som kommit och se om man kan komma till en bra lösning som möter de synpunkter som olika ledamöter har haft, säger han.

TT

Publicerad: