Hatattack mot ”Blondinbella”

avDavid Nannini Nilsson

Man kastade glasflaska mot modebloggaren

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 17, utsattes för glåpord och könsord under EM-festen i Kungsträdgården i går.

En man i 30-årsåldern kastade också en glasflaska som var nära att träffa henne i huvudet.

– Jag bröt ihop och började gråta, säger hon.

Nu funderar hon på att göra om sin populära blogg.

Foto: THOMAS JOHANSSON

Isabella Löwengrip, känd som bloggaren ”Blondinbella”, var i går i Kungsträdgården i centrala Stockholm för att titta på Sveriges EM-match mot Grekland.

Skrek könsord

Men stämningen blev snabbt hätsk och hotfull.

– Först kom folk fram och drog i mig och ville krama mig och ta bilder. Jag tyckte det var kul i början men det blir snabbt jobbigt, säger hon.

– Sen började några skrika könsord. De skrek ”jävla äckel” och ”hora”, säger Isabella Löwengrip.

Hon gick en bit bort och en stund senare ser hon en glasflaska som kastas emot henne.

– Jag såg flaskan komma farande förbi mitt öra. Jag bröt ihop och började gråta, säger Isabella Löwengrip.

I ett inlägg på sin blogg skriver hon att det var det värsta hon varit med om och att hon aldrig känt sig så rädd i hela sitt liv.

– Det kanske låter töntigt, men jag trodde jag skulle bli nedslagen, säger hon.

– Jag har aldrig känt att någon ville göra mig illa fysiskt. Jag är arg för att det finns så sjuka människor. En vuxen man som säkert har jobb och familj som vill kasta en glasflaska mot mitt huvud...

”Inte hända igen”

Nu funderar hon på att göra om sin blogg.

– Jag får göra om den, lägga ut mindre bilder på mig själv, säger Isabella Löwengrip.

Hennes pappa Per Rydberg säger:

– Jag har sagt åt henne att inte vara ensam, hon ska ha sin kille eller killkompisar med sig, för då blir det automatiskt motstånd, säger han.

Per Rydberg tror att hans dotters åsikter kan ha provocerat folk.

– Hon är ganska åt höger, och det kan finnas ungdomar som står åt andra hållet. Men det ska inte leda till sånt här, säger han.

Isabella Löwengrip säger:

– Först och främst var alkohol inblandat, jag tror att det blir en helt annan grej när alkohol är inblandat. Sen var det stämningen – folk som stod där kunde inte se matchen för det var för trångt, och så ser de mig istället – ett annat objekt man kan vråla åt när man redan är taggad för att vråla. Och så stod jag där i rosa kläder, typiskt Blondinbella-aktigt, och jag vet sedan tidigare att jag väcker starka känslor, säger hon.

”Mitt eget fel”

Isabella Löwengrip har inte polisanmält händelsen.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga när jag ska polisanmäla, flaskan träffade inte mig, jag vet inte riktigt vad som är straffbart, säger hon.

– Jag känner snarare att det är mitt eget fel. Jag vet att jag blivit en offentlig person, och jag går ut och ställer mig i en folkmassa när jag skrivit provocerande i min blogg om till exempel första maj – jag får känslan av att har jag gett mig in i leken får jag väl leken tåla. Jag skäms lite grand för att jag var dum som ställde mig på en sån plats, även om jag kanske inte borde tycka att det är mitt eget fel, säger Isabella Löwengrip.