”Vi åker hem och myser, så att säga”

Foto: "Let's dance" Linda Lampenius och danspartnern Daniel da Silva.
NYHETER

Hur spenderar Linda Lampenius, aktuell i nya omgången av "Let's Dance", tusen spänn på stan? Vi frågade.

Foto: MATGLAD Linda Lampenius lägger större delen av sin tusing på en bättre middag. Alkoholen lyser dock med sin frånvaro på notan.

Jag brukar jobba på fredagskvällar i vanliga fall och uppträda, men i kväll är jag ledig. Min fästman slutar lite tidigare från jobbet och vi träffas hemma och dricker lite varm och alkoholfri glögg så att vi håller värmen.

När man går ut så är inte 1 000 kronor så himla mycket, men eftersom ingen av oss dricker alkohol så blir det ändå ganska billigt. Vi kan också ta bilen fram och tillbaka, det är skönt.

Vi går på en tidig bio, jag gillar bra thrillers eller något som är helt sanslöst roligt – jag älskar till exempel ”Elf” med Will Ferrell. Jag missade premiären av ”Arn”, så den vill jag jättegärna se. Det är häftigt med en sån stor satsning, det är nästan som Hollywood. Jag köper lite biogodis till Martin, han gillar Gott och blandat.

Sen går vi till Le Rouge, som är ett nytt favoritställe för mig. Vi som är med i ”Let’s dance” hade ”lära känna varandra”-middag där. Jag har rest runt jordklotet sen jag var 8 år och har sett många restauranger, men det här var ändå något särskilt. Det är så varm stämning, mysigt och inte alls stelt och de serverar riktig gourmetmat. Jag åt en hälleflundra som var otroligt god förra gången jag var där, nu testar jag röding. Martin äter kalventrecôte.

Till efterrätt blir det ostar för honom och för mig blir det päron med kardemummaglass. Vi älskar att sitta och prata tillsammans och diskutera länge. När vi är klara med middagen så åker vi hem och myser, så att säga.

Linda Lampenius favoriter

Kvitto