”Det har knakat länge”

NYHETER

Personalen har påpekat bristerna flera gånger

GÖTEBORG. Lisebergs personal har vid flera tillfällen påpekat bristerna på åkattraktionen Rainbow.

Men cheferna lyssnade inte.

– Jag är inte förvånad att det skedde en olycka, säger en tidigare anställd.

Foto: I Dåligt skick Det sa pang i åkattraktionen Rainbow och plötsligt brakade karusellen ner mot marken. ”Jag är inte förvånad att det skedde en olycka”, säger en tidigare anställd som menar att personalen på Liserberg flera gånger påpekat bristerna med karusellen men inte fått något gehör från sina chefer.

 Rainbow har varit igång ända sedan 1983.

– Den renoverades för några år sedan, men det är ändå en gammal attraktion som knakar och brakar. Det låter inte alls bra faktiskt, säger personen som har jobbat på Liseberg.

Lösa säkerhetsbyglar

Men det är inte oljuden som är det stora problemet, utan säkerhetsbygeln som ska se till att man sitter fast ordentligt.

– Det finns ingenting som klämmer åt kroppen ordentligt. Visst, det finns en bygel, men vi i personalen har inte tyckt att det har varit tillräckligt. Det har vi påtalat för våra chefer.

Vad gjorde de då?

– Ingenting. Eftersom det inte inträffat någon olycka tidigare har de väl tyckt att allt varit i sin ordning. Det är väl tyvärr så det fungerar, säger den före detta Lisebergsmedarbetaren.

Enligt nöjesparkens marknadsdirektör Pelle Johannisson är säkerhetsbyglarna tillräckligt kraftiga – trots att flera människor slungades ur åkattraktionen.

”Inget har fallerat”

– Ja, det finns ingenting som har fallerat när det gäller det, så vitt jag förstår. Den typ av bygel vi använder är norm i branschen. Nu ska vi tillsammans med polisen ta reda på vad det var som orsakade olyckan, säger han.