Stefan får ha kvar sitt teflonminne

Vann mot multinationella företaget

Stefan vann över storföretaget; ”Det var jätteskönt”.
Stefan vann över storföretaget; ”Det var jätteskönt”.

Nu är det fastslagit – Stefans "teflonminne" är inget varumärkesintrång. I veckan vann han över storföretaget bakom namnet Teflon. De vägrade acceptera namnet på hans sajt.

– Det var jätteskönt att vinna. Processen har pågått över ett år, säger Stefan Svensson i Bromma.

Stefans sajt, teflonminne.org, retade upp det multinationella företaget DuPont som äger namnet Teflon. I mars 2007 skickade de ett brev till Stefan där de krävde att han skulle stänga sidan.

– Jag har aldrig sett namnet som ett varumärkesintrång. Jag tycker det är ett roligt uttryck, ett minne där inget fastnar. Jag inspirerades av rapparen Pst/Q från Göteborg när jag hittade på det.

När Stefan sa nej kom nya kravbrev – och DuPont hotade med stämning. I februari i år skickade de ärendet till WIPO, ett FN-organ som löser domäntvister.

– Det var inte bara namnet de var emot , utan också hur sajten såg ut och att jag hade tatueringsbilder, säger Stefan.

I fredags kom domen. DuPont kan inte stärka att Stefan urvattnar deras varumärke. Stefan får ha kvar sin sajt och DuPont får betala 1500 dollar för tvisten.

– Även om jag tyckte att jag hade rätt i sak var jag osäker på om jag skulle vinna eftersom de är så stora. Nu känns det jättebra att tvisten är över.

Aftonbladet.se har även sökt Göran Starkebo, jurist på Albihns i Stockholm som företräder Dupont.

Publisert: