Här slukar ormen familjens hund

avDavid Nannini Nilsson

Kvinna kastade plaststolar på ormen – förgäves

Foto: AFP

Dag efter dag lurpassade den kolossala pytonormen på den lilla terrier-chihuahuan.

Plötsligt slog den till – och slukade det lilla djuret inför de chockade småbarnens ögon.

– Ormen hade förföljt hunden i flera dagar, säger zooägaren Stuart Douglas.

Foto: AP

En pojke och en flicka, fem och sju år gamla, blev vittnen till när den fem meter långa ametistpytonormen i förrgår fick sig ett skrovmål på familjens terrier-chihuahua i närheten av staden Kuranda i delstaten Queensland i Australien.

Visade intresse

Pytonormen hade sen en tid tillbaka visat intresse för familjens hund.

– Familjen som ägde hunden hade till och med sett ormen i hundens säng, vilket är ett tecken på att den var ute efter hunden, säger Douglas.

– De skulle ha ringt mig då, men ormen kom undan, och tre eller fyra dagar senare ringde de mig och då kom jag dit och tog bort ormen efter att hunden hade blivit dödad, säger Stuart Douglas, ägare till det Australiska gift-zoot i Kuranda, dit ormen fördes efter att den ätit upp hunden.

Kastade plaststolar

När Douglas kom till platsen syntes bara hundens bakben och svans i pytonormens gap.

– Kvinnan som var där kastade några platsstolar på ormen, men du måste komma ihåg att det här är 50 kilo aggressiva muskler, säger zoots föreståndare Todd Rose till AP.

Att dra ut den halvsvalda hunden kunde ha skadat eller till och med dödat ormen eftersom hundar har vassa tänder och tassar som kan orsaka inre skador på ormen om de dras ut, enligt Todd Rose.

På onsdagen låg pytonormen kvar på zoot och smälte hunden. Ormen ska snart sättas ut i vildmarken igen, säger Douglas till AP.