Hillary talar ut om Lewinskyaffären

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-19

”Jag var tvungen att gräva djupt och verkligen tänka igenom vad som var rätt för mig”

Tio år efter Lewinsky-affären vittnar Hillary Clinton om att hon aldrig tvivlade på maken Bills kärlek för henne, trots sveket och otroheten.

Hillary Clinton.

I en utlämnande intervju beskriver hon känslostormarna som rasade när det blev känt att hennes man president varit otrogen med en praktikant i Vita huset.

– De ögonblickliga känslorna – du är vansinnig, du är verkligen upprörd, du är besviken, allt detta passerar genom ditt huvud.

– Jag har upptäckt att man inte bör fatta några beslut i stundens hetta, sade Hillary Clinton till tv-bolaget Fox intervjuare Tyra Banks.

Utlämnande

Intervjun sändes på fredagskvällen, dagen innan Hillary Clinton tävlar med sina rivaler om ytterligare en delstat i kampen om vem som ska bli demokraternas kandidat i höstens presidentval. På lördagen hålls nomineringsmöten i Nevada.

Det var bland Hillary Clintons mest öppna och utlämnande kommentarer om skandalen som förmörkade hennes och maken Bills sista år i Vita huset. Nu ingår den forne presidenten i staben som försöker göra Hillary till USA:s första kvinnliga president.

Hillary Clinton beskrev hur hon kämpade sig igenom krisen och beslöt att stanna kvar i äktenskapet.

Tvivlade inte

– Jag var tvungen att gräva djupt och verkligen tänka igenom vad som var rätt för mig, vad som var rätt för min familj, sade hon.

– Jag tvivlade aldrig på Bills kärlek till mig, och jag tvivlade aldrig på min tro och mina skyldigheter mot vår dotter och vår familjekrets.

Lewinsky-affären har inte nämnts öppet av Clintons motståndare under den pågående valrörelsen, även om några indirekt har hänvisat till skandalerna och polariseringen som skuggade Bill Clintons presidentskap.

I slutet av förra året sade Hillary Clintons huvudmotståndare Barack Obama att det vore bättre att välja en president som inte var fläckad av gångna tiders politiska strider.

Aftonbladets
bloggar

ANNONS