Nyheter

26-åring brände ner ett av världens äldsta träd

Av: 

Staffan Dickson

NYHETER

Har erkänt att hon satte sig inuti för att knarka

Nu återstår bara en liten stump av det en gång så ståtliga trädet.
Nu återstår bara en liten stump av det en gång så ståtliga trädet.

Big Tree Park i Florida har blivit ett stort träd fattigare.

Den 16 januari brann den 3 500 år gamla sumpcypressen ”The Senator” ner.

Nu erkänner 26-åriga Sara Barnes att det var hon som råkade sätta eld på det 36 meter höga trädet – när hon satte sig i det för att knarka.

”The Senator” före branden.

Den 16 januari i år stod lågorna höga från ”The Senator” i staden Longwood i Florida. Röken vällde ur det ihåliga trädet som från en skorsten. I dag återstår bara en stump av den en gång så ståtliga sumpcypressen, som beräknas vara cirka 3 500 år gammal och därmed ett av världens äldsta träd.

Inget blixtnedslag

Till en början trodde man att ”The Senator” hade börjat brinna efter ett blixtnedslag, men i förrgår greps 26-åriga Sara Barnes, misstänkt för att ha bränt ner trädet, skriver The Orlando Sentinel. Sara Barnes, som har ett metamfetamin-beroende, har senare i polisförhör erkänt att hon råkade bränna ner trädet när hon satte sig i det för att bli hög. För att se bättre i mörkret ska hon ha tänt en tändare, vilket fick ödesdigra konsekvenser.

Skröt för vännerna

Efter branden ska Sara Barnes ha berättat om den för några vänner, vilket ledde till ett tips till polisen. När polisen sedan gjorde en husrannsakan i hennes hem i tisdags hittade de metamfetamin, en glaspipa och till och med bilder av det brinnande trädet på hennes mobiltelefon och laptop.

Enligt en källa till WFTV ska Barnes dessutom ha skrutit för vänner och sagt:

– Jag kan inte fatta att jag har bränt ner ett träd som är äldre än Jesus.

Enligt The Orlando Sentinel har kommunen inte gjort någonting för att skydda ”The Senator”, utan i stället låtit Big Tree Park förfalla och bli något av en fristad för narkomaner och prostituerade.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert: