Nyheter

Mellin: ”Inget ljus i mörkret för S”

Av: 

Lena Mellin

Kan han skärpa sig? Håkan Juholts förtroende suddas ut bit för bit. Bara 16 procent av väljarna har stort eller mycket stort förtroende för honom. Går det att vända trenden?
Kan han skärpa sig? Håkan Juholts förtroende suddas ut bit för bit. Bara 16 procent av väljarna har stort eller mycket stort förtroende för honom. Går det att vända trenden?

NYHETER

Håkan Juholt kan förvänta sig en kritikstorm.

Efter Ylva Johanssons sågning kan dammluckorna ha öppnats, enligt Aftonbladets politiske expert.

– Allt som händer just nu är skadligt för Socialdemokraterna, säger Lena Mellin.

Ylva Johanssons hårda ord mot Håkan Juholt kan vara början på en intern hagelstorm mot partiledaren.

– Jag tror att hon kan vara den första som lyfter på locket för en ny vända av kritik mot honom, säger Aftonbladets politiske expert Lena Mellin.

”Allt är skadligt”

De hårda orden från den förre ministern är ett tungt slag, både för Juholt och för partiet.

– Allt som händer nu är skadligt. Det verkar inte finnas något ljus i mörkret för Socialdemokraterna just nu. De har kommit in i en dålig karusell som de inte verkar hitta ut ur, säger Mellin.

Hon fortsätter:

– De lyckas inte presentera några förslag och kunde inte ens använda Caremaskandalen för att attackera regeringen. Det var öppet mål, men de lyckades inte.

Petades från VU

Ylva Johansson har suttit i flera regeringar och var fram till i våras en del av Socialdemokraternas verkställande utskott innan hon petades – av Juholt.

– Det kan ju ha gjort att hon inte var så vänligt inställd mot honom från början. Men hon har suttit i verkställande utskottet länge och är en av socialdemokraternas främsta företrädare eftersom hon är talesperson i arbetsmarknadsfrågor.

För en dryg månad sedan vägrade både Thomas Östros och Sven-Erik Österberg att öppet visa sitt stöd för Juholt när de inte kunde ge ett rakt svar på frågan om de hade förtroende för partiledaren.

Publisert: