Sökandet efter Madeleine McCann kan läggas ned

NYHETER

Högsta polischefen vill se ett slutdatum för letandet

Polis har tidigare haft obegränsat med tid och mankraft i sökandet efter Madeleine McCann.

Nu kan sökandet få ett slutdatum.

Foto: Madeleine McCann, knappt fyra år gammal, försvann under en semester i Portugal 2007

Det har gått fem år sedan Madeleine McCann senast sågs, i den hyrda lägenheten på semesterorten Praia da Luz i Portugal.

Nu vänder sig brittiska polis till premiärministern för att få ett svar på om regeringen kommer att fortsätta bekosta sökandet efter henne.

Lång sökinsats

The Telegraph skriver att sökinsatsen förfogat över 28 mordutredare och sju kontorsanställda som alla jobbat heltid, vilket gett en kostnad på över 2,5 miljoner pund (cirka 27 miljoner svenska kronor).

Hogan Howe är kommissionär för Metropolitan Police och har nu ställt frågan om utredningens framtid. I sina kommentarer föreslår han att utredningen får ett slutdatum.

Kan vara vid liv

– Vi går fortfarande igenom ett väldigt stort material. Det handlar om betydande summor och vi har ganska så många utredare som jobbar enbart med detta. Vi kommer att komma till en punkt då vi och regeringen kommer att vilja ta ett beslut om vad utgången kan bli, säger Hogan Howe till the London Evening Standard.

– Premiärministern har gått med på att bekosta det här. Vi har inte haft något press på oss att inte spendera mer än x summor, vi har fått mycket stöd. Men till jul vill jag ha en väldigt tydlig åsikt om vilket arbete som ska kvarstå och vilken tidsbegränsning som finns för det.

En av chefsinspektörerna för insatserna sa tidigare i år att han trodde att Madeleine McCann blivit bortförd av en främling och att hon kan vara vid liv.