Ny stämning mot Bert Karlssons bolag

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Bert Karlssons bolag Jokarjo stäms återigen på miljonbelopp. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Bert Karlssons bolag Jokarjo stäms återigen på miljonbelopp. Arkivbild.

Ännu ett företag stämmer Jokarjo – Bert Karlssons bolag för asylboenden – på miljonbelopp. Den här gången är det ett företag i Vara som tidigare hyrt ut en stugby i Halland till bolaget för att driva tillfälligt asylboende.

Företaget anser att anläggningen inte lämnats i ursprungligt skick efter att hyresavtalet upphört – som parterna hade kommit överens om, skriver Nya Lidköpings-Tidningen.

Enligt stämningsansökan har det kostat företaget 3,3 miljoner kronor att återställa lokalerna och företaget kräver Jokarjo på närmare 3,8 miljoner i ersättning, skriver tidningen. Bert Karlsson, som alltså är vd för Jokarjo AB, menar att de i sin tur har ett avtal med Migrationsverket att betala för renoveringarna.

– Problemet är att Migrationsverket inte betalar ut något till oss, eller rättare sagt, de betalar såpass lite att hyresvärdarna inte är nöjda. Det är därför de tvingas gå på oss och kräva pengar av oss, säger Bert Karlsson till Nya Lidköpings-Tidningen.

Det är inte första gången som Bert Karlssons bolag är inblandat i liknande ärenden. Jokarjo, som 2016 gjorde en vinst på drygt 122 miljoner kronor, har tidigare stämts på miljonbelopp bland annat gällande en anläggning i Strömstad, en gård utanför Mariestad och ett församlingshus utanför Uppsala.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN