Brand i industri i Halmstad: ”Lågorna går upp i taket”

avMalin Nilsson

NYHETER

16.28 inkom ett larm om en brand som brutit ut i en industribyggnad i Halmstad.

Från byggnaden syns en stor pelare av svart rök som sprider sig till närliggande byggnader.

– Vi är på väg dit nu, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Den berörda industribyggnaden ska vara belägen på Grönevångsvägen i anslutning till Andersberg i Halmstad. I byggnaden finns det både en butik och en verkstad.

– De svetsade i lokalen och gnistorna spred sig till byggnaden som då fattade eld, säger säger Ola Nilsson, tjänstgörande teamledare på SOS Alarm, till Aftonbladet.

1 av 4 | Foto: LÄSARBILD

Räddningstjänsten kom till platsen 16.35, knappt sju minuter efter att företaget själva larmat. Då ska branden varit fullt utvecklad.

– Branden var då fullt utvecklad i verkstadsdelen, med lågor upp i taket. Mycket rök kommer in mot Grönevångstorget, säger Ola Nilsson.

Allmänheten uppmanas hålla sig undan

Lokalen ligger precis bredvid en bensinstation och enligt initiala uppgifter ska det finnas explosiva gasflaskor på plats, men räddningstjänsten anser inte att det finns en explosionsrisk.

Boenden i Halmstad uppmanas i ett meddelande att hålla sig inomhus och hålla dörrar, fönster och ventilation stängda, uppger Sveriges Radio.

Fyra brandstationer är på plats för att släcka branden och skydda intilliggande byggnader. Vid 18-tiden kunde Mattias Sjöström, stabschef vid Halmstads ledningscentral, meddela att brandintensiteten har minskat.

– Generellt på alla bränder är rökgaserna i början varmare och stiger därför högt. I takt med släckningsarbetet kommer röken nu gå ner. Allmänhet ska fortfarande hålla sig ifrån röken, det är aldrig bra att andas in.

Det finns i dagsläget inga uppgifter om skadade i samband med branden.

Därför rubriceras en brand som mordbrand – även om ingen dött 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Halmstad

Bränder