Barndomsvänner sedan 60 år visade sig vara bröder

NYHETER

De har varit bästa vänner i 60 år – och lagom till jul har barndomskompisarna fått en överraskning som slår alla andra:

Ett DNA-test har slagit fast att de båda männen är bröder.

– Det här är den bästa julklapp jag någonsin skulle kunna tänka mig.

Alan Robinson och Walter Macfarlane från Hawaii har varit bästa kompisar sedan sjätte klass. Förutom att båda älskar att spela kortspelet cribbage har vännerna alltid känt att de haft ett speciellt band sinsemellan, eftersom Walter inte visste vem hans far var – och Alan är adopterad.

– Jag trodde att jag aldrig skulle få reda på vem min biologiska mor var, och att jag aldrig skulle få några brorsbarn, säger Alan Robinson till sajten Khon2.

Fick DNA-matchning på nätet

Men Walter Macfarlane gav sig ut på nätet för att försöka ta reda på var han kom ifrån – och detsamma gjorde Alan Robinson. Efter att ha ägnat år åt att leta via sociala medier skapade Walter Macfarlane en profil på en sajt för DNA-matchning. Resultatet visade att Walter hade flera gemensamma nämnare med en användare som kallade sig robi737 – inklusive identiska X-kromosomer. Och vem låg bakom användarnamnet robi737 om inte Alan Robinson? Efter ett antal telefonsamtal fram och tillbaka förstod männen att de har samma biologiska mor.

– Det var definitivt en chock. Och sen tänkte vi på det och jämförde våra underarmar, säger Alan Robinson.

– Ja, håriga underarmar! Det förklarade saken, säger Walter Macfarlane.

Ännu har bröderna inte riktigt återhämtat sig från den stora överraskningen, men redan har de börjat smida planer på att resa och njuta av pensionen tillsammans.

– Det här är den bästa julklapp jag någonsin skulle kunna tänka mig, säger Alan Robinson och får medhåll av sin nyfunna bror.

Dagens fem rubriker – nyheterna du inte får missa 00:45