Kvinna hölls inlåst i 16 år av föräldrarna – hittad ihjälfrusen

avIsabelle Nordström

NYHETER

33-åriga Airi Kakimoto har hittats död i sina föräldrars hus i Japan.

Där ska hon ha hållits inlåst i ett litet rum utan fönster i över 16 år.

– Vår dotter var mentalt sjuk från 16–17 års ålder. Hon blev våldsam så vi höll henne inlåst, säger föräldrarna enligt polisen.

1 av 2

Japansk polis meddelade på onsdagen att ett par i 55-årsåldern har frihetsberövats, misstänkta för att orsakat sin 33-åriga dotter Airi Kakimotos död.

Kvinnan hittades död i familjens hus i Neyagawa, en förort till Osaka.

Föräldrarna ska enligt nyhetsbyrån Reuters ha hållit dottern inlåst i ett rum på endast tre kvadratmeter. Hon ska, enligt föräldrarna, ha haft en mental sjukdom som gjorde henne våldsam.

”Hon blev våldsam”

Enligt polisen ska föräldrarna Yasutaka Kakimoto, 55, och Yukari Kakimoto, 53, ha sagt:

”Vår dotter var mentalt sjuk från 16–17 års ålder. Hon blev våldsam så vi höll henne inlåst”.

Paret ska ha byggt till det lilla rummet med en dubbeldörr som bara kunde låsas upp från utsidan. Det fanns inga fönster och i taket i rummet fanns en övervakningskamera. Runt familjens hus fanns ett två meter högt staket och utanför rummet där dottern hölls fången 10 övervakningskameror, skriver Japan Today.

I rummet ska det ha funnits en provisorisk toalett och ett rör kopplat till en vattentank så att Airi Kakimoto kunde dricka.

Extremt undernärd

När den 33-åriga kvinnan hittades död var hon extremt undernärd, enligt polisen i Osaka. Trots att Airi Kakimoto var 145 centimeter lång vägde hon bara 19 kilo.

Obduktionen visade att 33-åringen hade frusit ihjäl.

Föräldrarna har erkänt att de bara gav dottern mat en gång om dagen och höll henne inlåst i 16 år. Hon ska ha hittats ihjälfrusen i det lilla rummet redan den 18 december men föräldrarna anmälde dödsfallet till polisen först i lördags, dagen före julafton.

”Vi ville vara med vår dotter”, ska föräldrarna ha sagt enligt polisen.

Enligt Reuters kan psykisk ohälsa uppfattas som skamligt i Japan.

Dagens fem rubriker – nyheterna du inte får missa 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Japan

Osaka