Gruppvåldtäkterna i Malmö

Malmöbor efter ännu en överfallsvåldtäkt: ”Känner alltid oro”

Av: 

Susanna Nygren

NYHETER

Vid halv tre i natt blev en ung kvinna våldtagen utomhus av flera män i stadsdelen Norra Sofielund, Malmö.

Det var den tredje överfallsvåldtäkten utomhus i Malmö på kort tid och polisen utesluter inte att det kan röra sig om samma gärningsmän.

Malmöbor är upprörda efter nattens händelse.

– Jag tycker det är för jävligt. Det är otroligt viktigt att polisen visar att de att man bryr sig om detta nu. Det bästa vore att skräckhöja straffen eller sätta upp kameror, säger Nora Wieser, 27 år.

I november inträffade två gruppvåldtäkter i Malmö. Den 15 november inträffade en överfallsvåldtäkt vid Södervärn och den 16 november inträffade en i anslutning till en festlokal vid Segevång. 

Natten till lördagen inträffade en ytterligare våldtäkt. Denna gång vid en lekplats på Hasselgatan – endast en kilometer från platsen där våldtäkten inträffade på Södervärn.

– Det går inte att utesluta att det kan finnas ett samband. Det är samma modus med flera gärningsmän och en ensam ung kvinna som blir överfallen utomhus, säger Kim Hild, polisens presstalesperson.

Teknisk undersökning har genomförts

32-årige Viktor bor med sin sambo ett 50-tal meter från lekplatsen där våldtäkten skedde. Han är upprörd över det som inträffat.

– Det är fruktansvärt, det är så fruktansvärt. Vi hörde ingenting men vi sov väl tungt, säger han.

Han berättar att under dagtid är det barnfamiljer i parken och på kvällen ett annat klientel.

– Det har hängt folk där på kvällen men det har aldrig varit bråk. Det är mycket skummisar men samtidigt en lugn gata, säger Viktor som inte vill uppge sitt efternamn.

Lekplatsen var avspärrad under lördagsförmiddagen och polisen har genomfört en teknisk undersökning. Flera polispatruller fanns på plats under dagen för att knacka dörr och prata med boende i området.

”Jag vet ingen kvinna som inte är orolig”

Malmöbor som hade hört om händelsen tog vägen förbi för att se vad som hänt.

– Jag är inte förvånad. Det händer mycket i det här området. Själv blev jag utsatt för ett rånförsök för en tid sedan, säger Anna Modig, 43 år.

27-åriga Nora Wieser är född i Malmö och har bott i närområdet större delen av sitt liv – trots det är hon orolig på kvällar och nätter.

– Jag känner alltid oro när jag ska hem på kvällarna. Därför cyklar jag alltid.  Även om det bara är en kort bit så tar jag alltid cykeln, säger hon.

Hon hoppas att polisen tar de här tre gruppvåldtäkterna på allvar och reder ut dem grundligt.

– Alla är oroliga. Jag vet ingen kvinna som inte är orolig. Så jag hoppas att polisen tar detta på allvar, säger Nora Wieser.

Polisen vädjar till allmänheten om tips. Har man hört eller sett något intressant i området vid Hasselgatan strax före halv tre natten till lördagen ska man höra av sig. Då ringer man 11414.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert:

LÄS VIDARE

Nytt kvinnoöverfall i Malmö – misstänkt överfallsvåldtäkt

ÄMNEN I ARTIKELN

Gruppvåldtäkterna i Malmö

Brott

Malmö

Våldtäkt