Fixa festfint med fjärilar

1 av 3 | Foto: tommy durath
NYHETER

Fira sommarkalas med festfina fjärilar! Papperspynt är enkelt pyssel som även lite större barn kan hjälpa till med – så fram med sax och papper och klipp till!

Du behöver

(Rekvisita från Margaretas Present & Inredning i Hovmantorp)

Mall till fjärilarna

Foto: tommy durath

Gör så här: Klipp ut mallarna, vik tyg eller papper dubbelt och lägg mallen kant i kant med vikningen, klipp till din fjäril. Klipp ut olika storlekar och mönster för finaste effekt.

Girlangen

Foto: tommy durath
Girlang

Lägg ihop en stor fjäril med en lite mindre på var sida och slå två hål med tång utmed fjärilarnas mitt. Sedan kan fjärilarna träs upp på ett vackert band, cirka 15–20 mm brett, till en lång festgirlang att hänga över bordet. Trava tre fjärilar ovanpå varandra i fallande storlek och slå två hål bredvid varandra, så att du kan trä ett cirka 40 cm långt band genom hålen. Knyt bandet om servetten och vik sedan varligt upp fjärilens alla lager av vingar, så att den blir en aning tredimensionell.

Servetthållaren

Foto: tommy durath
Servetthållare

Trava tre fjärilar ovanpå varandra i fallande storlek och slå två hål bredvid varandra, så att du kan trä ett cirka 40 cm långt band genom hålen. Knyt bandet om servetten och vik sedan varligt upp fjärilens alla lager av vingar, så att den blir en aning tredimensionell.

Bordsplacering

Foto: tommy durath
Bordsplacering

Se där, vem som satt sig på glasets kant. Vik ihop fjärilen dubbel utmed mitten och klipp ett litet V-format jack, så kan fjärilen hakas på glaset. Skriv gästens namn på ena vingen.

Flagga

Foto: tommy durath
Flagga

Minsta modellen av fjärilarna blir fina som prydnader att sticka ner i bakverket, glassen, drinken, sandwichen eller någon annan plockmat. Tryck ut två små hål med håltång och spetsa fjärilen på en grillpinne.

I buketten

Foto: tommy durath
I buketten

Sätt färg på buketten med svärm färgglada fjärilar. Knipsa aluminiumtråd, cirka 1,5 mm i diameter, i 35 cm långa längder. Vik trådens yttre ände, cirka 15 mm, i 90 grader. Limma fast en enkel fjäril på trådens nervikta ände med hjälp av limpistol. Glitterlim utmed fjärilens mitt blir en kropp, samtidigt som två tunna metalltrådar kan fästas i glitterlimmet om du vill ha antenner på fjärilen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård