Misstänkt "Night stalker" gripen

NYHETER

52-årig sjubarnspappa misstänkt våldtäktsman

I nästan 20 år har serievåldtäktsmannen gäckat Londonpolisen.

Han har överfallit, rånat och misshandlat upp till gamla kvinnor.

Under söndagen greps en misstänkt – en 52-årig sjubarnspappa.

Foto: Londonpolisen släppte i fjol en fantombild på serievåldtäktsmannen "Night Stalker" som gäckat polisen i nästan 20 år.

Jakten på den ökända serievåldtäktsmannen har pågått i nästan 20 år.

Mannen misstänkts för upp till 200 överfall, som började i början på 1990-talet i sydvästra London, uppger Daily Mail.

Hans offer är kvinnor i åldrarna 68-93 år, men han har även attackerat tio män, varav en utsatts för sexuella övergrepp.

Genombrott efter 20 år

Ett antal kvinnor blev våldtagna, en av dessa fick så svåra skador att hon vara nära att dö på operationsbordet. Andra blev rånade och/eller misshandlade.

Ett team på 29 polisen deltog i operation Milstead som i åratal jagade mannen som kallades "Night Stalker".

Mer än 2000 dna-tester har gjorts, men mannen åkte aldrig fast. Förra året släppte polisen en fantombild på den misstänkte mannen, men inte ens det ledde de närmare gärningsmannen.

"Night Stalker" brukade kapa telefonlinjen innan han bröt sig in i bostaden och överföll de hjälplösa gamlingarna. Han bar ofta mask och väckte sina offer genom att lysa med en lampa i deras ansikten, skriver Daily Mail.

Sjubarnspappa

Idag avslöjade polisen att utredningen fått ett genombrott.

– Vi kan bekräfta att en 52-årig man greps tidigt på söndagsmorgonen i en planerad polisaktion. Han finns nu på en polisstation i London, säger en talesman för Metropolitanpolisen, enligt BBC.

Enligt Daily Mail greps mannen klockan 12.30 på söndagen, i närheten av en äldre persons bostad. 52- åringen hade med sig en påse med egna kläder, när han stoppades av polisen.

Den 52-årige mannen är sjubarnspappa, skriver Daily Mail. Han har under flera år vårdat sin svårt sjuka fru, som varit rullstolsbunden i fem år.